Nyheder

Forskning

Soevn

Nyt søvnstudie: Mennesker med cerebral parese oplever dårlig søvnkvalitet

Et nyt hollandsk forskningsprojekt undersøger søvn og fysisk aktivitet hos mennesker med cerebral parese. 46 danskere med CP har deltaget i projektet.

Søvn Sove Nat Stock WEB

Ny viden: Træthed kan skyldes nervesystem på overarbejde

Et ph.d.-projekt har undersøgt årsagen til øget udvikling af træthed hos mennesker med cerebral parese (CP). 

Richard Lieber Pris WEB

Professor fik forskningspris

H.K.H. Prinsesse Benedikte overrakte onsdag eftermiddag Elsass Fondens forskningspris på 1 mio. kroner til professor Richard Lieber fra NorthWestern University i Chicago 

Lieber 04 Elliott Abel WEB

Amerikansk CP-forsker får forskningspris

Elsass Fondens internationale forskningspris på 1 mio. danske kroner tilfalder en international frontløber inden for viden om muskelkontrakturer.

PhD Christian Svane

Forskningsprojekt kaster nyt lys over muskelkontrakturer

Nyt ph.d.-projekt har undersøgt, hvordan man kan forebygge og behandle såkaldte muskelkontrakturer hos mennesker med cerebral parese uden brug af kirurgiske metoder. 

Nyfødt Baby Far WEB

Fondsstøttet projekt skal opdage CP tidligere

Ambitionen for et nyt, landsdækkende forskningsprojekt er klar: Børn med cerebral parese skal findes meget tidligere, så de hurtigt kan få hjælp og træning.

Kogebøger Sort WEB

Fonden udgiver bøger om ’hjernevenlig’ mad

To nye koge- og vidensbøger til mennesker med cerebral parese (CP) kan nu købes i fysiske eksemplarer eller downloades gratis i e-version.

Glad Familie Harper Increase

Den svære start

Det var en hård begyndelse på familieforøgelsen, da Harper Viola kom livløs til verden for 9 måneder siden. Hun blev genoplivet, og familien er nu en del af et forskningsprojekt.

Baby

EU-projekt skal styrke indsatser for spædbørn med CP

Et igangværende europæisk forskningsprojekt skal sikre, at flere børn med cerebral parese bliver diagnosticeret på et tidligere tidspunkt end hidtil, for dermed mere effektivt at kunne hjælpe barnet og dets familie.