Huset

Hvem er vi?

Elsass Fonden er en privat erhvervsdrivende fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende.

I Elsass Fonden arbejder vi for at sikre det gode liv for mennesker med med cerebral parese. Det sker på mange forskellige måder, men særligt gennem forskning, kursus og aktivitetstilbud og direkte støtte til projekter og den enkelte med CP.

Vi ved, at positiv forandring mest effektivt skabes i fælleskab med andre og gennem et bredt udsyn. Derfor indgår vi gerne i meningsfulde samarbejder med eksterne aktører, der også ønsker at gøre forskel på CP-området. Både i Danmark og i udlandet. 


Se videoen - og lær os bedre at kende

Hvordan arbejder fonden?

Mennesker med CP er vidt forskellige - ligesom alle andre. I Elsass Fonden forsøger vi at have øje for helheden, der omgiver mennesker med CP og deres liv. 

Vores forskning og viden er forankret i en neurovidenskabelig forståelse af hjernens betydning for de motoriske og kognitive funktioner. På den baggrund udbyder vi en bred vifte af viden og konkrete tilbud inden for blandt andet ernæring, udtrætning, social deltagelse og fysisk aktivitet.

Vi arbejder for at sikre mennesker med cerebral parese størst mulig uafhængighed og selvstændighed i eget liv. Men også en naturlig og positiv inklusion i samfundsfællesskabet. Det gør vi blandt andet ved at arbejde målrettet med at styrke personens oplevelse af sig selv som et kompetent og handlekraftigt individ.

Vi fokuserer på muligheder frem for begrænsninger. Og netop dét ´mindset’ prøver vi hver dag at give videre til de mange mennesker, vi er kontakt med. Med CP og uden.

Læs mere om vores arbejde her


Historien om Elsass Fonden

Fonden blev etableret i 1974 ved en gavedisposition fra Helene Elsass, der selv havde CP. Med stiftelsen af fonden ønskede hun at hjælpe andre med cerebral parese i så vidt et omfang som muligt.

Ved Helenes død i 2003 overgik hendes formue til fonden, hvilket betød at fonden kunne indtage en mere proaktiv position og udvide sine aktiviteter fra legatuddeling til også at inkludere forsknings- og praksisaktiviteter.

I dag består Elsass Fonden af et hovedsæde i Charlottenlund og et team i Kolding, der afdækker den vestlige del af Danmark.

Læs mere om Helene Elsass og fondens historie her

Læs også...

Helene Elsass Prisen 2023 Gruppe TA 9545

Hvem arbejder i fonden?

I Elsass Fonden er vi bredt sammensat på tværs af forskellige fagligheder. Se, hvem vi er, her.  

Læs mere ›
Forsidebillede 2

Sådan arbejder vi

I Elsass Fonden arbejder vi på at skabe størst mulig livskvalitet for mennesker med cerebral parese (CP). Det sker især via forskning, udvikling, undervisning og aktivitetstilbud. 

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›