Huset Nyt Web

Hvem er vi?

Elsass Fonden er en privat erhvervsdrivende fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende. Det sker over en bred kam – fra forskning, formidling af viden, udvikling af aktivitetstilbud til direkte støtte til institutioner, foreninger og den enkelte.

Fonden blev etableret i 1975 ved en gavedisposition fra Helene Elsass, der selv havde CP. Med stiftelsen af fonden ønskede hun at hjælpe andre med cerebral parese i så vidt et omfang som muligt. Ved Helenes død i 2003 overgik hendes formue til fonden, hvilket betød at fonden kunne indtage en mere proaktiv position og udvide sine aktiviteter fra legatuddeling til også at inkludere forsknings- og praksisaktiviteter.

Læs mere om Helene Elsass og fondens historie her

Se profilvideo:

 

Et holistisk perspektiv

I Elsass Fonden forsøger vi på at se helheden omkring mennesker og få bredest mulig viden om livet med CP i alle afskygninger. På den baggrund tilbyder vi en bred vifte af indsats- og fokusområder, såsom: krop, hjerne, ernæring, deltagelse og aktivitet.

Vi arbejder for at sikre mennesker med cerebral parese størst mulig uafhængighed og selvstændighed i eget liv, for eksempel via aktiv deltagelse i eget liv og samfundsfællesskabet. Det gør vi blandt andet ved at arbejde målrettet på at styrke personens oplevelse af at være et selvstændigt og handlekraftigt individ. Vi tror på, at medindflydelse og en aktiv tilværelse er centrale bidragydere på vejen til at opnå livskvalitet.

I Elsass Fonden forsøger vi altid at se muligheder frem for begrænsninger. Og netop dét ´mindset’ prøver vi hver dag at give videre til de mange mennesker, vi er kontakt med. Med CP og uden.

Læs mere om vores arbejde her

Læs også...

190304 Elsassfonden Medarbejdere Marts 2019

Hvem arbejder i fonden?

I Elsass Fonden er vi bredt sammensat på tværs af forskellige fagligheder. Se, hvem vi er, her.  

Læs mere ›
Webforside Doucet 1920X1920

Sådan arbejder vi

I Elsass Fonden arbejder vi på at skabe størst mulig livskvalitet for mennesker med cerebral parese (CP). Det sker især via forskning, udvikling, undervisning og aktivitetstilbud. 

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›