Nyheder

Legater

Emma Lund Og HKH WEB (1)

PL-håb hyldes med Helene Elsass Prisen 2024

Cykelrytter og verdensmester Emma Lund får Helene Elsass Prisen for at være en enestående rollemodel for mennesker med cerebral parese. 

EACD Publikum 2022 WEB

Få støtte til din EACD-billet

Europas største konference om børn og handicap bliver afviklet i Belgien i maj 2024. Du har mulighed for at sikre dig en billet med støtte fra Elsass Fonden.

Klapsalver Prinsesse Benedikte Pia Allerslev HEP21

Hvem fortjener Helene Elsass Prisen i 2024?

Du kan være med til at påvirke, hvem der skal modtage hæderen, når Helene Elsass Prisen uddeles i foråret 2024.

Eyemind Gazedriver (9)

Legatstøtte: Verdens første øjenstyrede kørestol giver kørestolsbrugere ny mobilitet

To iværksættere står bag den første øjenstyrede kørestol uden skærm. Den skal give mennesker med cerebral parese og andre funktionsnedsættelser større livskvalitet i hverdagen.

Samuel Krokodille

Rapport viser: God Start-indsats øger forældres livskvalitet

Elsass Fondens familiecentrerede indsats God Start styrker forældrenes mestringsevne og giver dem en oplevelse af øget livskvalitet. Det viser en ny evaluering fra Syddansk Universitet.

Jacob Nossell kigger på prisen

Handicapfyrtårn modtager Helene Elsass Prisen 2023

Handicapfyrtårn, komiker og far med cerebral parese, Jacob Nossell, er et enestående forbillede. Det er han nu blevet hædret for med landets største handicappris på 150.000 kr.

EACD Oplæg Iona Novak

Få støtte til din EACD-billet

Europas største konference om børn og handicap bliver afviklet i Slovenien i maj 2023. Du har mulighed for at sikre dig en billet med støtte fra Elsass Fonden.

Skole

Projekt vil undersøge kognitive udfordringer hos børn med CP

Der er i dag for lidt fokus på de kognitive udfordringer, som folkeskolebørn med cerebral parese kan have. Det kan give børnene svære skoleforløb. 

Transitionsklinik Jakob Lorentzen 2022 WEB

Ny klinik skal støtte unge med CP

Elsass Fonden støtter projekt på Rigshospitalet, der skal sikre Danmarks første og eneste transitionsklinik for unge med cerebral parese.