Olympisk Stadion Officiel

Nedtælling til Tokyo er i gang

Når det går løs ved PL i Japan fra den 24. august, vil et stærkt hold af paraatleter – herunder tre atleter med cerebral parese – kæmpe for medaljer til Danmark.

Med et års forsinkelse kan vi snart sætte os til rette foran skærmen og heppe på de danske paraatleter i deres kamp for PL-guld i Tokyo, Japan. Den 24. august skydes legene officielt i gang med åbningsceremoni, og fra den 25. august afvikles de første konkurrencer.

Den danske PL-trup består af 25 atleter, der skal dyste i alt fra atletik til taekwondo. Heraf skal tre atleter med CP i aktion. Det er: Sebastian Frederiksen og kørestolsrugbylandsholdet, svømmer Amalie Winther samt rytter Caroline Cecilie Nielsen.

Elsass Fonden er én af tre hovedsponsorer for Parasport Danmark, og formand Nick Elsass ser frem til, at legene sættes i gang.

”Vi glæder os enormt til at følge atleterne i Tokyo. De har ventet længe og tålmodigt, så det bliver en kæmpe forløsning, når de endelig får lov til at komme i gang med legene. Her i Elsass Fonden vi følge dem tæt i både med- og modgang. Men vi håber selvfølgelig, at vi – også denne gang – skal af med en pæn sum til medaljebonusser,” siger formanden med et glimt i øjet.

Aktiviteter på Experimentarium

Under de Paralympiske Lege har Elsass Fonden søsat flere aktiviteter i Experimentarium, som udgør basen for PL-dækning på dansk jord. Der er arrangeret eventdage for skoler, bosteder og institutioner og et aftenarrangement for voksne med CP, som blandt andet består af fysiske aktiviteter, PL-kamp på storskærm og fællesspisning. 

De Paralympiske Lege indeholder 539 begivenheder fordelt på 22 sportsgrene, som afvikles på 21 lokationer spredt rundt i Tokyo frem til den 5. september 2021. I alt deltager 4.400 udøvere fra hele verden.

Læs mere om Danmarks PL-deltagelse og se hele truppen her.

Læs også...

DSC08070

Fonden støtter atleter frem mod PL i 2021

Elsass Fonden vil fortsat bidrage med støtte til atleterne frem mod de udskudte Paralympiske Lege, som bliver afviklet til næste år.

Læs mere ›
Ladlegenebegynde2 Credit David Trood

Prøv kræfter med PL på Experimentarium

Den 23. januar 2019 åbnede særudstillingen LAD LEGENE BEGYNDE på Experimentarium, hvor du kan give dig i kast med paralympiske og olympiske sportsdiscipliner.

Læs mere ›