DSC08070

PL-udsættelse: Fonden står bag atleterne på vejen mod Tokyo

Elsass Fonden vil fortsat bidrage med støtte til atleterne frem mod de udskudte Paralympiske Lege, som bliver afviklet i 2021, fortæller Elsass Fondens adm. direktør Peter Lindegaard.

4 års venten på de Paralympiske Lege bliver nu til 5. Det blev en realitet, da IPC (den Internationale Paralympiske Komité) tidligere på ugen valgte at skubbe de Paralympiske Lege et år frem på grund af den globale nødssituation med spredning af coronavirus.

Det rykker dog ikke ved, at Elsass Fonden, som én af tre hovedsponsorere af Parasport Danmark, fortsat vil støtte atleterne, fortæller adm. direktør Peter Lindegaard.

”Som hovedsponsor føler vi et ansvar for at hjælpe paraatleterne med at forberede sig bedst muligt til legene i 2021. Vi har naturligvis forståelse for udsættelsen, men er kede af det på de atleters vegne, som havde glædet sig til at komme til Tokyo i år. Vi håber derfor, at en økonomisk håndsrækning kan give atleterne ro til at koncentrere sig om at træne, så de er helt klar til 2021,” siger han.

Som hovedsponsor støtter Elsass Fonden i særlig grad atleter med cerebral parese, så de eksempelvis har mulighed for at købe det rette udstyr, deltage i træningsturneringer osv.

”Vi er rigtig glade for, at Elsass Fonden støtter vores atleter frem mod de Paralympiske Lege i 2021. Det giver tryghed i en turbulent tid,” siger direktør i Parasport Danmark, Niels Christiansen.

Mange ubesvarede spørgsmål

Hos Parasport Danmark er der endnu ikke klarhed over, hvad udskydelsen af PL får af betydning for den danske delegation, atleternes kvalifikationsmuligheder med mere. Dog kom det i sidste uge frem, at OL-atleter ikke mister deres pladser. Det er endnu ikke bekræftet af IPC, om det samme gør sig gældende for paraatleterne.

På trods af alt det ubekendte, bakker idrætsforbundet dog fuldt op om beslutningen om udsættelse.

”I lyset af den nuværende situation er det den eneste rigtige beslutning at udskyde legene, og vi er glade for, at IOC og IPC har meldt ud allerede nu, så vi ved, hvor vi står. Det er naturligvis rigtig ærgerligt for alle de mange atleter verden over, der har forberedt sig, men den globale sundhed er selvfølgelig vigtigere end alt andet,” lyder det fra John Petersson, formand for Parasport Danmark.

Det er netop offentliggjort, at de Paralympiske Lege kommer til at finde sted den 24. august - 5. september 2021.

 

Hør tre paraatleter med CP's reaktion på det udskudte PL

 

Læs også...

Pressemøde Hovedsponsor Parasport

Ny hovedsponsor for parasport

Elsass Fonden bliver én af tre hovedsponsorer bag para-atleterne frem mod PL 2020.

Læs mere ›
Sebastian Frederiksen tæt på under kamp - foto af leesfoto.net

"Man lærer mere ved at tabe end at vinde"

EM-sølvvinder i kørestolsrugby Sebastian Frederiksen er ikke bange for nederlag. Ifølge ham er det er dem, du lærer af. 

Læs mere ›