Eva I Arena

Parasport og prinsesse - 11-årig fik én på opleveren

I anledningen af de Paralympiske Lege i Tokyo afvikler Elsass Fonden en række arrangementer for både børn og voksne med CP. For en flok friske nordsjællandske skoleelever blev det en helt særlig oplevelse

Mellem højlydte grin og hvin småløber 11-årige Eva Rosenmejer rundt ad de kringelkrogede gange på science-centeret Eksperimentarium. Hun skal nå at have den sidste oplevelse med, inden hun og klassekammeraterne sætter kurs tilbage mod skolen.

”Det har været sjovt,” fortæller hun og lyser op i et bredt smil.

Omkring 40 skoleelever er inviteret til Experimentarium i Hellerup torsdag den 26. august, for at prøve kræfter med en række forskellige parasportsdiscipliner. Dagen er arrangeret af Elsass Fonden i samarbejde med Parasport Danmark og Experimentarium og er én ud af i alt fire planlagte dage under de Paralympiske Lege (PL).

 


Idræt er for alle

Formålet er at introducere børnene – og senere de voksne – der lever med cerebral parese (CP) til en række idrætsgrene, hvor alle kan være med, uanset om man sidder i kørestol eller ej, fortæller Camilla Voigt, projektleder i Elsass Fondens Idræt- og Fritidsteam, som er dagens hovedarrangører.

”Vi har villet vise alle mennesker – dem med handicap, men også uden – at alle kan dyrke idræt på deres måde. Selvom du stort set ikke har nogen bevægelse, kan du stadig være med og konkurrere, hvis det er dét, du har lyst til,” fortæller Camilla Voigt.

Eleverne kommer fra Geelsgårdskolen i Virum og Lillevang Skole i Allerød – begge på Sjælland. De har glædet sig til en dag med blandt andet el-hockey, boccia og racerunning - krydret med besøg fra en prominent gæst, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, som er protektor for fonden og parasporten.

”Jeg har aldrig set de kongelige før – kun hendes storesøster på fjernsynet”, fortæller 11-årige Eva Rosenmejer, som er heldig at få lov til at holde prinsessens blomsterbuket, alt imens Hendes Kongelige Højhed takker ja til en bocciaduel – blandt andet mod en paralandsholdsspiller.

”Hun er sej, fordi hun er her,” lyder det fra Eva.

 

Prinsessen

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte tog kampen op mod kompetente parabocciaspillere, da hun i går besøgte udstillingen Lad Legene Begynde på Experimentarium . FOTO: Elsass Fonden

 

Kampgejst og favoritsport

”I dag har været superfed! Der har været gang i den hele tiden, og alle prøver de forskellige ting. Det har været så fedt at se al glæden og gejsten, når de tonser rundt her – også selvom det af og til lyder voldsomt,” griner Camilla Voigt og kigger sig over skulderen, hvor der er godt gang i en elhockey-kamp.

Eva Rosenmejer er da heller ikke i tvivl om, hvilken aktivitet hun bedst kunne lide.

”Elhockey!” lyder det promte fra den energiske 11-årige, inden hun hastigt springer videre ud i Experimentariums mange oplevelser.

Experimentarium udgør basen for den danske PL-dækning - blandt andet med udstillingen Lad Legene Begynde, som er støttet af Elsass Fonden.

 

Eva Og bobler

Læs også...

Pige Med CP - fotograf: David Trood / Experimentarium

Experimentarium 'lader legene begynde'

Experimentarium i Hellerup åbner op for et paralympisk og olympisk univers, der hylder sport og mangfoldighed frem mod PL og OL i Tokyo i 2021. 

Læs mere ›
Pressemøde Hovedsponsor Parasport

Ny hovedsponsor for parasport

Elsass Fonden bliver én af tre hovedsponsorer bag para-atleterne frem mod PL 2020.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›