Rasmus Rød Snor Kolding Åbning WEB Elsass Vest Åbning Kolding WEB Elsass Vest Åbning Kram WEB Elsass Vest Kager Åbning WEB

Så blev det officielt: Nu har fonden også base i Jylland

En stormflod kom i vejen for den oprindelige åbning i begyndelsen af november. Torsdag lykkedes det så endelig at få indviet Elsass Fondens nye lokaler i Kolding.

Det er okay at vente, så længe man venter på noget godt. Sådan var stemningen i dag, torsdag, på Elsass Fondens ny adresse i Kolding. For efter et mindre tilbageslag med en drillende stormflod i oktober, der satte de nye lokaler under vand, så kunne samme lokaler i dag endelig indvies, og fondens nye jyske firepersonersteam kunne fejres.

En begivenhed, der markerer et nyt kapitel i fondens historie: fysisk tilstedeværelse for mennesker med cerebral parese (CP) i den vestlige del af Danmark.

Siden 2009 har Elsass Fonden holdt til i Charlottenlund, nord for København. Her har fonden fortsat hovedsæde, men nu inkluderer fondens virksomhed altså også enheden i Kolding. Og det er en kæmpe milepæl at have nået, fortæller Patricia de Lipthay Behrend, faglig direktør i Elsass Fonden.

”Åbningen har stor betydning for, at vi kan opfylde det formål, som Elsass Fonden arbejder for: at øge livskvaliteten for mennesker med CP i Danmark. Det har været svært at tilbyde vores sædvanlige variation i tilbud, som var mulige at tilmelde sig for mennesker i Jylland og på Fyn, da afstanden kan være en stor forhindring for at deltage - særligt hvis man også har funktionsnedsættelser, som kan gøre hverdagen lidt mere udfordrende," påpeger hun.

Næsten 100 gæster havde trodset snevejret og var mødt op til åbningsreception i Søndergade 13C i Kolding. Blandt gæsterne var både fondens eget personale, men også familier og voksne med CP samt forskellige samarbejdspartnere på CP- og handicapområdet, der alle ønskede at tage del i markeringen.

Den klassiske røde indvielsessnor blev klippet af Rasmus Lund-Sørensen, der selv lever med CP.

 

Malene Taler Elsass Vest Åbning 3 WEB
Elsass Vest Åbning Kolding Gæster WEB
Peter Lindegaard Åbner Elsass Vest WEB


Aktiviteter og samarbejde

Den ny enhed i Kolding skal særligt fokusere på at udbyde aktiviteter til unge og voksne med CP. Og de i alt fire nye ansatte er allerede godt i gang, fortæller Malene Fabricius, som står i spidsen for det ny team.

”Vi har glædet os meget til at åbne officielt idag, men virkeligheden er, at vi har været i fuld gang siden begyndelsen af november med Funktionsboost og andre forløb for voksne med CP. Det har været så dejligt at komme i gang, og vi er foreløbigt blevet taget rigtig godt imod," fortæller teamlederen.

Foruden håndtering af forskellige aktiviteter skal det ny team også bygge bro til fagprofessionelle på CP-området vest for Storebælt. Et vigtigt fokusområde for Elsass Fonden er et tæt og godt samarbejdet med offentlige og regionale interessenter. Og det skal gerne styrkes på landsplan gennem den ny jyske tilstedeværelse, forklarer Patricia de Lipthay Behrend.

"At vi nu har medarbejdere, der har et netværk flere steder i Vestdanmark er en stor forbedring i vores muligheder for at indgå samarbejde med bl.a. fagfolk i Jylland og på Fyn. Det har afgørende betydning, at vi kender til lokalforhold og lokale samarbejdspartnere," understreger Patricia de Lipthay Behrend. 

Teamet i Jylland er sammensat af forskellige faglige profiler inden for fysio- og ergoterapi, psykologi og idræt. Det vil afspejle sig i aktivitetstilbuddene, som ligger i forlængelse af fondens øvrige tilbud. 


Meld dig til aktiviteter i Kolding her >>


DJ Rumle Åbning Elass Vest WEB
Pige Leger Åbning Elsass Vest WEB
Elsass Vest Åbning Voksne Med CP Hygger 2 WEB

Læs også...

Elsass Vest Hovedindgang Riberdyb Ufærdig

Stormflod spænder ben for Kolding-åbning

Sidste uges voldsomme uvejr med storm og oversvømmelser ramte Elsass Fondens nye lokaler i Kolding så hårdt, at den officielle åbning er udsat på ubestemt tid.

Læs mere ›
Camilla på camp

Elsass Fonden får nyt team i Jylland

Med etableringen af et nyt team i Kolding er det Elsass Fondens håb at være mere fysisk tilgængelig for unge og voksne med CP i Vestdanmark.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›