Elsass Vest Hovedindgang Riberdyb Ufærdig

Stormflod spænder ben for Kolding-åbning

Sidste uges voldsomme uvejr med storm og oversvømmelser ramte Elsass Fondens nye lokaler i Kolding så hårdt, at den officielle åbning er udsat på ubestemt tid.

Den 9. november skulle have været en helt særlig festdag i Elsass Fonden. Fondens nye lokaler i Kolding centrum skulle indvies formelt, og det ny ”Elsass Vest”-team bydes velkommen. Sådan kommer det imidlertid ikke til at gå. Fredagens historiske uvejr medførte så voldsomme oversvømmelser af Kolding Å, at fondens nye lokaler pludselig stod under vand.

Håndværkere er nu i gang med et længerevarende udbedringsarbejde. På den baggrund udskydes den officielle åbningsceremoni på ubestemt tid.

Det betyder, at tilmeldingen til det ellers åbne arrangement foreløbigt bliver lukket. Det ærgrer fondens faglige direktør Patricia de Lipthay Behrend, som havde set frem til at markere det ny jyske kapitel i fondens historie.

”Vi havde glædet os utrolig meget til at byde fondens venner velkomne i vores nye flotte lokaler i Kolding. Men naturens kræfter er uforudsigelige, og desværre har de umuliggjort, at begivenheden kan finde sted. Det er vi selvfølgelig kede af, ” fortæller Patricia de Lipthay Behrend og understreger, at der arbejdes fokuseret på at sætte en ny dato for åbningsreceptionen.

Stormflod Elsass Vest Kolding Søndergade

Sådan så det ud under stormfloden i Søndergade fredag den 20. oktober 2023. Billedet viser gågaden i Kolding, hvor Elsass Fondens nye lokaler ligger. Foto: Privat


Aktiviteter ikke påvirket

Vandskaderne får derimod ikke betydning for afviklingen af planlagte tilbud i Kolding – hverken individuelle tilbud, såsom Funktionsboost, eller kurser og temadage.

”Vi satser på at kunne afvikle alle udbudte aktiviteter planmæssigt. Hvis ikke det kan lade sig gøre fysisk på vores adresse i Kolding, så bliver det formentlig et andet sted i Kolding eller online. Alle der har tilmeldt sig, hører i så fald nærmere. Vores ny team starter også op i november som planlagt,” understreger Patricia de Lipthay Behrend.

Kolding-enheden kommer til at bestå af en fast stab på fire medarbejdere med forskellige faglige kompetencer inden for psykologi, fysio- og ergoterapi. Deres opgave bliver i udgangspunktet at afvikle tilbud for unge og voksne med CP.

Læs mere om Kolding-teamet her

Læs også...

Camilla på camp

Elsass Fonden får nyt team i Jylland

Med etableringen af et nyt team i Kolding er det Elsass Fondens håb at være mere fysisk tilgængelig for unge og voksne med CP i Vestdanmark.

Læs mere ›