Camilla på camp

Elsass Fonden får nyt team i Jylland

Med etableringen af et nyt team i Kolding er det Elsass Fondens håb at være mere fysisk tilgængelig for unge og voksne med CP i Vestdanmark.

Der er langt fra Skagen til Charlottenlund. Derfor har det længe været et fokuspunkt for Elsass Fonden at lette adgangen til fondens tilbud for mennesker med cerebral parese (CP) vest for Storebælt. Den 9. november 2023 kommer fonden et skridt nærmere den ambition, når dørene åbnes til nye lokaler i Kolding. 

Elsass Fonden fortsætter med at have hovedsæde i Charlottenlund, nord for København. Men adm. direktør Peter Lindegaard glæder sig over, at fonden nu også får en jysk adresse. 

”Vi ved, hvor afgørende beliggenhed og afstand er for, om man gør brug af relevante tilbud. Der er langt fra yderområderne i Jylland og til Hovedstaden – og måske endnu mere, hvis man samtidig har et handicap. De nye lokaler i Kolding markerer derfor en vigtig milepæl i fondens historie, og vi glæder os meget til at byde en masse mennesker velkommen indenfor,” påpeger Peter Lindegaard. 

Fokus på unge og voksne 

Den jyske enhed, som allerede har fået kælenavnet ’Elsass Vest’, kommer til at bestå af en fast stab på fire medarbejdere med forskellige faglige profiler. Går alt planmæssigt bliver det en ergoterapeut, fysioterapeut, psykolog og cand.scient. i Idræt.  

Deres opgave bliver i udgangspunktet at afvikle tilbud for unge og voksne med CP. Og netop den målgruppe er udvalgt med omhu, forklarer afdelingschef for Praksis & Innovation i Elsass Fonden, Patricia de Lipthay Behrend. 

”Hvor end vi gerne ville tage imod alle aldersgrupper med CP, så har vi – med de ressourcer vi har til rådighed – valgt at fokusere på unge og voksne. Det har vi, fordi der mangler målrettede tilbud i den svære periode omkring overgangen til voksenlivet samt til voksne over 18 år; og så harmonerer det i øvrigt så fint med projektet hos vores gode samarbejdspartnere i Hammel,” forklarer hun. 

I 2022 valgte Elsass Fonden at yde økonomisk støtte til et nyt stort projekt hos Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Et projekt, som skal udvikle og etablere Danmarks første koordinerede offentlige behandlingstilbud for voksne med CP – bl.a. i samarbejde med fonden. 

Skal løbende tage form 

Omdrejningspunktet for det ny team bliver at udbyde forskellige aktivitetstilbud, fx kurser og sociale events i tråd med dem, fonden tilbyder i Charlottenlund. Og så har samarbejde med andre aktører på CP-området i Jylland og på Fyn høj prioritet.  

Selvom den overordnede plan for ’Elsass Vest’ ligger nogenlunde fast, så er den endelige drejebog dog slet ikke færdigskrevet, fortæller Patricia de Lipthay Behrend. 

”Fra og med åbningsmåneden udbyder vi aktiviteter, som er udvalgt på baggrund af konkret efterspørgsel vest for Storebælt. Men ellers er det vigtigt for os, at det ny team i Kolding selv er med til at forme ’Elsass Vest’, bl.a. i fællesskab med relevante samarbejdspartnere samt unge og voksne med CP,” understreger hun. 

Den officielle åbning markeres torsdag den 9. november 2023 med en reception på adressen Søndergade 13C i Kolding. Allerede i ugerne op til, vil interesserede så småt kunne tilmelde sig de første ’jyske’ tilbud. 

Læs også...

Huset

Hvad er Elsass Fonden?

Elsass Fonden er en privat fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›