Kørestol Arbejde

Råd til dig om arbejdsmarkedet

Undersøgelsen kommer med tre specifikke råd til dig som medarbejder med CP. Brug anbefalingerne og få større glæde ved at arbejde og en lettere hverdag. Du får også gode råd til, hvordan du skaber en god og respektfuld rolle for dig selv på arbejdspladsen.

Vær tålmodig – dit handicap træder i baggrunden med tiden

Mennesker, som ikke kender til funktionsnedsættelse eller handicap, har ofte fordomme om, hvordan dit handicap påvirker dig. Det betyder, at dine kolleger i starten vil være usikre på dig og dine kompetencer. Heldigvis træder den usikkerhed mere og mere i baggrunden, når dine kolleger ser, hvordan du udfører dit arbejde. Med tiden vil du blive set som en af kollegerne, i stedet for medarbejderen med CP, så hav tålmodighed!


Gør opmærksom på dine behov – du er ikke til besvær

Du har sikkert svært ved at gøre opmærksom på dine behov, eller bede om ekstra hjælpemidler, selvom de kunne lette din arbejdsdag betydeligt.

Det er ubehageligt at skulle italesætte, at du har andre behov. Men faktisk foretrækker din leder, at du selv gør opmærksom på dine behov, så han eller hun ikke behøver at gætte sig frem. Din leder vil gerne hjælpe dig, så du får dét, du har brug for. Hvis din virksomhed ikke har mulighed for at hjælpe, så spørg i din kommune.


Overvej din rolle 

Det er trættende at blive sat i bås som ’den handicappede’ på sin arbejdsplads.

Flere medarbejdere med CP bruger humor, udadvendthed og selvironi for at slippe ud af den rolle. Men hvis den rolle ikke passer til din personlighed, behøver du ikke tage den på dig. Alt for mange jokes og ’fjollen rundt’ vil også komme til at overskygge dine faglige kvalifikationer.

Når kolleger almindeligvis hjælper hinanden, virker det mærkeligt, hvis du altid afviser hjælp, selvom du har brug for den. På den anden side vil for meget afhængighed af dine kolleger sætte dig i en underlegen rolle i forhold til de andre.

Overvej derfor, hvad dine handlinger signalerer, og hvilken omgangstone du benytter overfor dine kolleger.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›
CP Arbejde Kontor

Har du en kollega med CP?

Er du leder for en medarbejder med CP? Eller er du kollega til en medarbejder med CP? Få syv råd og anbefalinger til dig som har en medarbejder med CP. 

Læs mere ›