Research Prize Pris Web

The Elsass Foundation Research Prize

Hvert andet år anerkender Elsass Fonden en forsker, som gør en enestående indsats og forskel inden for området 'cerebral parese'.

Elsass Fondens internationale forskerpris The Elsass Foundation Research Prize er stiftet og blev uddelt for første gang den 20 november 2019. Det er Elsass Fondens protektor, som på vegne af fonden overrækker prisen til en forsker én gang hvert andet år. Det sker ved en ceremoni i fonden i Charlottenlund.

Prisen anerkender forskere, som gør en betydningsfuld indsats for at udvikle nye metoder eller skabe ny viden inden for cerebral parese. 

Prisens størrelse er på 1 mio. dkr. (ca. 150.000 €) - heraf en personlig anerkendelse på 250.000 dkr. (37.500 €) og et forskningslegat på 750.000 dkr. (112.500 €).

Fortrinsvis gives prisen til én person, men den kan deles af flere. Nominering af kandidater med en baggrund i almen såvel som klinisk forskning er velkommen - ligeledes gælder alle typer af faglige baggrunde inden for forskning på området.

Udvælgelseskomiteen

Komiteens medlemmer er udpeget ud fra det højst mulige niveau af ekspertise på forskningsområdet cerebral parese, hvad angår videnskabelige meritter, anerkendelse og viden.

Pr. maj 2021 består komiteen af:

  • Thomas Sinkjær, komitéformand og professor i neurorehabilitering og neuroteknologi, Danmark
  • Roslyn Boyd, professor i CP-forskning, PhD (PT), Australien
  • Giovanni Cioni, professor i børneneurologi, Italien
  • Darcy Fehlings, Assoc. professor, Canada
  • Bernard Dan, professor og tidligere prismodtager, Belgien

Indkaldelse til nominering

Næste indkaldelse forventes at ske i foråret 2024.

Læs også...

Lieber 04 Elliott Abel WEB

Amerikansk CP-forsker får forskningspris

Elsass Fondens internationale forskningspris på 1 mio. danske kroner tilfalder en international frontløber inden for viden om muskelkontrakturer.

Læs mere ›
Helene Elsass Prisen 2020

Helene Elsass Prisen

Hvert år overrækker HKH Prinsesse Benedikte Helene Elsass Prisen til én eller flere ildsjæle, der har gjort en særlig indsats inden for CP-området. Prisen er på 150.000 kr.

Læs mere ›