Corona Konkurrence

Fortæl om dit liv i en coronatid

Coronalivet har været bizart for alle. Derfor vil vi gerne høre din historie om, hvad coronakrisen har gjort af indtryk på dig. Din fortælling er vigtig, både nu og som et historisk tilbageblik.

Elsass Fonden og CP Danmark lancerer konkurrencen ”Fortællinger om livet med CP i en coronatid”. En konkurrence om at skabe spændende fortællinger, der kan give os en følelse af at skabe noget sammen, selvom vi skal holde afstand.

Hvordan har du oplevet coronakrisen? Har den ændret din hverdag? Måske endda dit liv? 

Form og indhold

Du kan fx tage udgangspunkt i dine personlige oplevelser. Og virkemidlerne er mangfoldige. Du kan skrive, digte, tegne, male, fotografere, lave video osv. – alt der kan fortælle en historie. Du kan formidle, hvordan du har oplevet forringelser, nye muligheder, eller hvordan du tror, at coronakrisen vil ændre fremtidens samfund.

Ved at deltage i konkurrencen accepterer du, at dit bidrag kan blive offentliggjort i Elsass Fonden og CP Danmarks medier.

Hvem kan deltage?

Eneste betingelse for at deltage er, at du har cerebral parese. Men det er tilladt at få assistance til at udforme fortællingen.

Præmie på 5.000 kroner

Det bedste bidrag bliver præmieret med 5.000 kr.

Bedømmelse

Fortællingerne bliver bedømt ud fra tre kriterier:

  • Kreativitet: Har du tænkt over genre, fortælleform, originalitet i sammenhæng mellem form og indhold?
  • Oplevelser: Har coronakrisen ført til ændringer i din hverdag? Måske nye oplevelser, udfordringer, interesser, rutiner?
  • Refleksioner: Har coronakrisen ledt til nye tanker om samfundet, livet, samvær, forståelsen af isolation eller fysisk begrænsning?

Nominering og vinder

Tre bidrag vil blive nomineret af en dommerkomité, der består af repræsentanter fra både CP Danmark og Elsass Fonden.

Den endelige vinder findes ved en offentlig afstemning og afsløres ved et arrangement i Elsass Fonden.

Dommerkomité

  • Olivia Dahl Nielsen, 25 år, har cerebral parese, er sociologistuderende på Københavns Universitet og praktikant hos Elsass Fonden
  • Sigrid Stilling Netteberg, 30 år, har cerebral parese. Er kandidat i socialvidenskab og kommunikation og ansat hos DUOS – pt. på barselsorlov
  • Peter Lindegaard, direktør i Elsass Fonden
  • Mogens Wiederholt, direktør i CP Danmark

Hør dem fortælle om konkurrencen her: 

 

Indlevering og deadline

Konkurrencen er lukket for bidrag og tre finalister er udvalgt. Klik herunder og stem på det bidrag, du synes, skal vinde.

 

Læs også...

Banner Coronafortællinger Cptv

Den bedste coronafortælling kåres online

Vinderen af konkurrencen "Fortællinger om livet med CP i en coronatid" afsløres live på Facebook mandag den 5. oktober kl. 14.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›