Simon Og Mikkel

DJ på festival: "Forvent en fest, der aldrig stopper!"

Elsass Festival slutter med et elektronisk brag, når de to DJs Mikkel Munkholm og Simon Stenspil indtager scenen sammen kl. 23.30.

32-årige Mikkel Munkholm har cerebral parese og har elsket musik hele livet. I de sidste 15 år har han udviklet en kærlighed for primær den elektroniske genre. Siden har han taget skridtet videre og producerer i dag sin egen musik. Den 13. august 2022 er det første gang han skal optræde foran et publikum, når han sammen med sin fætter Simon Stenspil skruer op for bassen til Elsass Festival.

Det bliver angstprovokerende og spændende. Og alligevel møgfedt! Vi glæder os helt vildt, og I kan forvente en fest, der nok aldrig vil stoppe, med mindre andre stopper os,” siger Mikkel Munkholm og fortsætter:  

”Det var lidt af et chok, da jeg blev spurgt, om jeg ville optræde til Elsass Festival, fordi det er første gang, jeg skal optræde. At vi tilmed skal lukke festivalen, er det vildeste!”

 

Mikkel Ved Søen.2

Mikkel Munkholm i Elsass Fondens have, hvor scenen kommer til at være.

Elektronisk fest

Mikkel Munkholm har allieret sig med sin fætter, Simon Stenspil. Han er uddannet skuespiller og har spillet som DJ til mange forskellige arrangementer - blandt andet på Roskilde Festival.

Til Elsass Festival har han urpremiere, når han for første gang tager den elektroniske musikgenre til helt nye og uprøvede højder sammen med Mikkel Munkholm. Den store drøm er at sætte gang i en kæmpe elektronisk fest på Elsass Festival, og Mikkel Munkholm lover, at det bliver højt og med masser af tung bas i de 30 minutter, de er på scenen.

”Vi kunne sagtens fortsætte i flere timer. Den energiudladning, vi kommer med, vil med sikkerhed smitte af på publikum. Så vi håber, at publikum vil tage godt imod os og holde en fest sammen med os,” siger han.

Han kommer også til at spille nogle af sine egne numre under deres fælles optræden.

Musik ind med modermælken

Musik har altid fyldt en stor del af Mikkel Munkholms liv. Han har haft en interesse for musik, lige siden han kunne forstå og høre musikken igennem sine forældres passion.

”Der blev spillet utroligt meget Queen, Led Zeppelin og alverdens revl og krat i mit barndomshjem. Min far spillede selv på flere forskellige instrumenter såsom violin, kontrabas og guitar,” siger han.

Der har aldrig været stille i hjemmet, og det har kun været med til at holde musikinteressen ved lige. Da Mikkel Munkholm efter folkeskoletiden begyndte på en produktionsskole, begyndte han tilmed at producere sin egen musik.

Det var dog ikke den professionelle vej, han ønskede at gå.

”Jeg startede på en musiklinje, hvor jeg lavede musik i syv timer om dagen. Her blev jeg udfordret i forskellige genrer. Jeg fandt også ud af, at det her med at blive professionel musiker var et nåleøje, som nærmest var umuligt,” siger Mikkel Munkholm.

Hans interesse for musik forblev en hobby. Men interessen for den elektroniske genre voksede på ham.

”Min interesse for elektronisk musik er taget til og er i dag en stor del af mit liv. Det bliver det ved med at være,” fastslår han.

En strøm af musik

Musikken giver Mikkel Munkholm en særlig ro og glæde.  

”Jeg får en form for lykkefølelse, når jeg lytter til musikken. Det er mit drug, ligesom nogle godt kan lide at tage ud og rejse og stresse af, så kan jeg godt lide at gå til koncert og få den form for medicin,” forklarer han og fortsætter:

”Det er svært at beskrive den følelse af at kunne slå hjernen fra og bare lytte og slappe af. Specielt i den verden vi lever i nu, hvor der sker en masse frygtelig ting. Så er det fedt at kunne tage høretelefoner på og flyde væk i en strøm af musik.”

Mikkel Munkholm drømmer om at få mere tid til at producere musik fremover. Men første mål er at give publikum på Elsass Festival en fantastisk oplevelse med den elektroniske genre.

”Jeg vil gerne få folk til at forstå, hvor fedt elektronisk musik er. Elektronisk musik er ikke bare elektronisk musik, der er mange forskellige grene af det. Det skal vi nok vise publikum, når vi afslutter festivalen med et brag,” siger han.

Læs også...

15824 22.03 Festival Topbanner

Elsass Festival 2024

Læs mere om Elsass Festival - se programmet, få svar på dine spørgsmål og mød artisterne.

Læs mere ›
Festival Kørestol Lille

Fonden bliver forvandlet til en festivalplads

Lørdag den 13. august 2022 åbner Elsass Fonden dørene til en ny Elsass Festival for mennesker med cerebral parese og pårørende.

Læs mere ›