Festival Kørestol Lille

Fonden bliver forvandlet til en festivalplads

Lørdag den 13. august 2022 åbner Elsass Fonden dørene til en ny Elsass Festival for mennesker med cerebral parese.

Det sociale er i fokus, når den allerførste Elsass Festival skydes i gang lørdag den 13. august 2022. Her vil Elsass Fondens park blive forvandlet til en festivalplads med musik, underholdning, hygge og aktiviteter dagen lang for mennesker med cerebral parese og pårørende.

”Elsass Fonden vil gerne markere, at vi nu er kommet igennem en lang coronaperiode, hvor det har været umuligt eller besværligt at mødes fysisk. Vi syntes selv, at vi har nogle fantastiske rammer med vores egen lille park i Charlottenlund, og vi vil derfor gerne invitere alle med cerebral parese, og deres familie og venner, til en Elsass Festival, hvor vi skal være sammen til god musik og sjove aktiviteter,” siger Elsass Fondens adm. direktør Peter Lindegaard.

Festivalen vil byde på et varieret musikprogram med flere store navne, sjov stand-up, spændende aktiviteter og lækre madoplevelser. Læs mere her 

Ingen frivillige. Ingen festival

Elsass Festival er for mennesker, der lever med cerebral parese. Men for projektlederen bag er det afgørende, at det også er mennesker med CP, der er med til at skabe festivalen.

”Elsass Festival er et stort event, der kræver mange hænder for at kunne gennemføres. Det er derfor nødvendigt med en masse frivillige hænder for at kunne skabe den bedst mulige dag for gæsterne. Uden frivillige er det ikke muligt at gennemføre festivalen,” siger Camilla Voigt, der er teamleder i afdelingen Idræt og Fritid i Elsass Fonden.

De frivillige er derfor en stor del af Elsass Festival. 

”De frivillige er blandt andet med til at planlægge dagens aktiviteter, afvikle workshops, stå i boderne og meget mere,” fortæller Camilla Voigt og fortsætter:

”Det er en festival, der skal skabe værdi for mennesker med CP – både i rollen som gæster, frivillige og medarrangører.”

Varieret musikprogram og socialt samvær

Pede B. vil som den første indtage scenen som konferencier på Elsass Festival. Herefter vil stærke musiknavne som Kaya Brüel, Shaka Loveless og Rocket Science stå for underholdningen sammen med flere kunstnere, der selv lever med CP.

Ifølge Camilla Voigt, kan festivalgæsterne således glæde sig et et brag af en fest med samvær på menuen og underholdning på højt plan.

”Vi skaber en festival, hvor gæsterne kan møde nye og gamle venner, hygge sig, prøve kræfter med sjove og nye aktiviteter og ikke mindst lægge ører til en masse god musik. Det bliver en dag, som de forhåbentlig ikke vil glemme,” siger hun.

Læs også...

15824 22.03 Festival Topbanner

Elsass Festival 2024

Læs mere om Elsass Festival - se programmet, få svar på dine spørgsmål og mød artisterne.

Læs mere ›