Kulturstøtte til familie

Støtte til årskort betyder, at 7-årige Magne med cerebral parese og hans familie har mulighed for at samle på en masse gode oplevelser hele året rundt. 

Som led i en særpulje kan alle danskere, der lever med cerebral parese, sende Elsass Fonden en ansøgning om at få støtte til et kulturelt besøg. Det gjorde Lea Olsen tilbage i juni og fik dækket udgifterne til et årskort til Knuthenborg Safaripark. Hun er mor til 7-årige Magne med CP og hans lillebror, som begge elsker at besøge parken og se alle dyrene.

”Knuthenborg er et super sted for Magne. Han elsker Limpopoland og vandlegepladsen, men bliver hurtigt træt, og så er det perfekt at kunne sætte sig ind i sin egen bil og få en pause, mens vi ser dagens udvalgte dyr, inden vi kører hjem igen,” siger Lea Olsen.

 

Magne Kigger På Dinoer Med Familien

 

Bliver hurtigt overstimuleret

I år har familien holdt sommerferie i skolernes ferie i Danmark, da Magne skulle være klar til skolestart i august.

”Af hensyn til Magnes sensoriske og mentale udtrætning plejer vi at holde sommerferie uden for højsæsonen, da det giver os muligheden for at opleve zoologiske haver, forlystelsesparker, strande og campingpladser, uden der er overrendt af mennesker,” siger Lea Olsen.

At få støtte til årskort har i år betydet, at Magne kan opleve hele Knuthenborg i mindre bider og over flere gange.

”Magne bliver hurtigt overstimuleret, hvis der er mange mennesker, og vi synes ikke, det er superfedt at bruge omkring 1000 kr. på entré, for så at måtte køre hjem igen efter 1,5-2 timer med to drenge, der er dybt ulykkelige over de ikke har nået at se det hele,” siger hun og fortsætter:

Med et årskort har vi besøgt Knuthenborg i få timer, flere gange i løbet af sommeren, og det har fungeret perfekt for os.”

 

Magne Rutcher Knuthenborg

 

Rabat på éntrebilletter

Med sæsonkort har familien desuden mulighed for at få rabat på entrébilletter flere andre steder i landet.

”Vi kan blandt andet få rabat i Bonbonland, Sommerland Sjælland og Odense Zoo, hvilket gør det mere ’spiseligt’ at måtte tage hjem igen efter et par timer, hvis Magne ikke rummer mere den dag,” slutter Lea Olsen.

Læs også...

Kunst Kultur Scene Teater WEB

Søg støtte til kunst- og kulturoplevelser

En særbevilling skal sikre, at mennesker med cerebral parese kommer ud og besøger museer, zoologiske haver og andre kulturelle institutioner i den kommende tid.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›