Klapsalver Prinsesse Benedikte Pia Allerslev HEP21

Hvem fortjener Helene Elsass Prisen i 2024?

Du kan være med til at påvirke, hvem der skal modtage hæderen, når Helene Elsass Prisen uddeles næste gang i foråret 2024.

Snart kan vi se frem til fejring og fest, når Helene Elsass Prisen skal uddeles for syvende gang i april 2024. Først skal vi dog finde en værdig modtager, og vi har brug for din hjælp. Du – og alle andre – har nemlig mulighed for at indstille kandidater til prisen frem til den 25. januar 2024.

Prisen på 150.000 kr. er Danmarks største på handicapområdet. Den er stiftet af CP Danmark og Elsass Fonden og går hvert år til en person, gruppe eller organisation, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese (CP). Det er muligt at indstille enhver, der har gjort en forskel på CP-området, uanset om det er som privatperson, frivillig eller i forbindelse med arbejde.

Kandidater fra tidligere år kan godt indstilles igen, hvis de ikke tidligere har fået prisen.

 

Fællesportræt

I 2023 gik Helene Elsass Prisen til iværksætter, komiker og far Jacob Nossell. Fra venstre: Landsformand i CP Danmark Pia Allerslev, H.K.H. Prinsesse Benedikte, Jacob Nossell og formand for Elsass Fonden Nick Elsass. FOTO: Elsass Fonden


Prinsesse overrækker pris

Feltet af kandidater forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt, fritid, musik, kunst og kultur.

Alle indstillinger behandles af et udvalg bestående af repræsentanter fra Elsass Fonden og CP Danmark.

Vinderen afsløres ved et festligt arrangement den 10. april 2024 i Elsass Fondens lokaler i Charlottenlund. Her vil H.K.H. Prinsesse Benedikte, som protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark, overrække prisen til vinderen.

Send din indstilling

Du indstiller din kandidat ved at udfylde en kort formular med navn og en kort begrundelse for, hvorfor netop denne person, gruppe eller organisation fortjener prisen. Husk, din indstilling skal indsendes senest den 25. januar 2024.

Læs også...

Jacob Nossell kigger på prisen

Handicapfyrtårn modtager Helene Elsass Prisen 2023

Handicapfyrtårn, komiker og far med cerebral parese, Jacob Nossell, er et enestående forbillede. Det er han nu blevet hædret for med landets største handicappris på 150.000 kr.

Læs mere ›
Helene Elsass Prisen 2020

Helene Elsass Prisen

Hvert år overrækker HKH Prinsesse Benedikte Helene Elsass Prisen til én eller flere ildsjæle, der har gjort en særlig indsats inden for CP-området. Prisen er på 150.000 kr.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›