Pris Overraekkes Caspar HKH

Indstil kandidater til Helene Elsass Prisen 2023

I marts 2023 uddeles Helene Elsass Prisen. En ny indstillingsrunde er netop åbnet, og du kan være med til at bestemme, hvem som skal modtage hæderen og de 150.000 kroner.

Digter, debattør og iværksætter Caspar Eric løb med Helene Elsass Prisen 2022. Nu skal prismodtageren for 2023 findes. Alle kan indstille kandidater frem til den 18. januar 2023.

Helene Elsass Prisen, der er stiftet af CP Danmark og Elsass Fonden, har til formål at belønne én eller flere ildsjæle, et projekt, en gruppe eller en organisation, for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese. Prisen uddeles én gang om året.

- Vi har igen i år den store glæde, at prisen bliver overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark, fortæller Nick Elsass, der er bestyrelsesformand i Elsass Fonden og nevø til Helene Elsass, der har lagt navn til prisen.

Også CP Danmarks landsformand, Pia Allerslev, ser frem til endnu en festdag, hvor den bedste kandidat af de mange indstillede bliver fejret for indsatsen.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet om prisuddelingen. Det er en fantastisk flot pris og en god måde at få synliggjort de mange ildsjæle, der gør noget ekstraordinært for mennesker med cerebral parese, understreger Pia Allerslev.  

Send din indstilling

Det er muligt at indstille kandidater til Helene Elsass Prisen 2023 frem til og med den 18. januar 2023. 

Alle har mulighed for at indstille kandidater til prisen, også kandidater der tidligere har været indstillet. Men ingen medarbejdere fra CP Danmark eller Elsass Fonden kan modtage prisen. Det kan til gengæld frivillige, der hjælper til i de to organisationer som tillidsrepræsentanter eller assistenter ved arrangementer og aktiviteter – og andre, der udfører et stort arbejde for at gøre livet meningsfyldt for mennesker med cerebral parese.

Feltet af kandidater udgør en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt, fritid, musik, kunst og kultur. 

Alle indstillinger behandles i et fællesudvalg bestående af repræsentanter fra Elsass Fonden og CP Danmark.

Prisen uddelt fem gange

Prisen har tidligere været uddelt fem gange. Den første prismodtager var Len Nossell og det danske CP Fodboldlandshold i 2018. Året efter blev prisen delt mellem rollemodellen Astrid Siemens Lorenzen, der selv har cerebral parese, og ildsjælen Pauline Sonne-Schmidt, der er mor til et barn med CP og initiativtager til mange venskabsweekender for børn med cerebral parese. De modtog hver 75.000 kr. for deres indsats. 

I 2020 gik prisen til Parasport Frederiksberg, repræsenteret ved Mansoor Siddiqi, og landstræner Leif Nielsen, der blev belønnet for deres mangeårige arbejde for at fremme og udbrede framerunning-sporten. 

I august 2021 tilfaldt hæderen den færøske ildsjæl, Katrin Jacobæus, og foreningen CP Færøerne, der har formået at skabe så meget opmærksomhed om diagnosen cerebral parese på Færøerne, at den behandlingsmæssige indsats nu er blevet væsentligt forbedret, bl.a. med indførelsen af CPOP opfølgningssprogram, som fremmer livskvaliteten for mennesker med CP på Færøerne.

Den foreløbige kulmination fandt sted i 2022, hvor digteren og forfatteren Caspar Eric blev tildelt Helene Elsass Prisen for sin digterkunst og sine mange bogudgivelser, hvor han sat sin cerebral parese og sårbarhed på spil i den litterære verden, hvor man ellers ikke er forvænt med den slags.

 

 

Prisoverrækkelse 2023

Prisvinderen afsløres ved et festligt arrangement hos Elsass Fonden den 8. marts 2023, og som noget nyt vil alle, der har indstillet kandidater blive inviteret med til prisoverrækkelsen i Charlottenlund.

CP Danmark og Elsass Fonden opfordrer alle til at bidrage med forslag og understreger, at kandidater, der tidligere har været indstillet, men ikke vundet, kan indstilles igen.

Læs også...

Helene Elsass Prisen 2020

Helene Elsass Prisen

Hvert år overrækker HKH Prinsesse Benedikte Helene Elsass Prisen til én eller flere ildsjæle, der har gjort en særlig indsats inden for CP-området. Prisen er på 150.000 kr.

Læs mere ›
Caspar Eric Modtager Pris

Digter og handicapaktivist vinder Helene Elsass Prisen

Digter, debattør og iværksætter Caspar Eric kæmper for at gøre op med fordomme om mennesker med cerebral parese. Det anerkendes han nu for som vinder af Helene Elsass Prisen 2022.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›