Braindrops Banner Web

Søg støtte til 'BrainDrops'

Et nyt kosttilskud skal sikre, at personer med CP får dagligt tilskud af næringsstoffer, der er vigtige for hjernen. Du kan søge fondens støtte til køb af 6 eller 12 måneders forbrug.

Viden om kostens betydning for mennesker med cerebral parese (CP) er efter flere års målrettet arbejde blevet omsat til et konkret produkt, som kan købes i håndkøb. Mere specifikt drejer det sig om det nyudviklede kosttilskud, Apotekets BrainDrops, som nu er tilgængeligt i Apotekets webshop på braindrops.dk

Kosttilskuddet tilgodeser personer med CP, der har svært ved at indtage nødvendige fødestoffer gennem kosten alene. Det er udviklet af Apotekernes A.m.b.a. på baggrund af viden fra såvel international som national forskning – herunder fra Elsass Fonden. Kosttilskuddet er godkendt til børn fra 3 år.

Elsass Fondens administrerende direktør glæder sig over, at man nu endelig kan benytte sig af BrainDrops.

”I fonden er vi utroligt glade for, at produktet nu er kommet på markedet. Vi er især glade for, at det skal sælges gennem de danske apoteker, der er kendt for en høj faglighed,” siger Peter Lindegaard.

Mennesker med CP vil desuden kunne ansøge fonden om at dække udgifterne til 6 eller 12 måneders forbrug af BrainDrops, fortæller den adm. direktør.

Vigtige næringsstoffer for hjernen

Kosttilskuddet indeholder næringsstofferne DHA (omega-3-fedtsyre), uridin, cholin samt vitamin D. Sammensætningen af de fire stoffer er unik og findes ikke i andre kosttilskud på det danske marked. Produktet adskiller sig også ved et relativt højt indhold af omega-3-fedtsyrer.

Ifølge Jens Bo Nielsen, forskningschef i Elsass Fonden, har international forskning vist, at netop de næringsstoffer er vigtige for hjernens udvikling og funktion.

”International forskning viser, at omega-3-fedtsyre er en vigtig bestanddel af nervecellers opbygning og har betydning for dannelse af nye forbindelser mellem nerveceller i hjernen. Cholin og uridin indgår, ligesom DHA, i opbygningen af nerveceller,” forklarer Jens Bo Nielsen.

På den baggrund igangsatte forskere fra Elsass Fonden og Københavns Universitet tilbage i 2012 et særligt kostforskningsprojekt med fokus på CP. Formålet var at undersøge, om børn med CP indtager den rette mængde energi og korrekte ernæring, som er nødvendig for vækst af kroppen og for at skabe de bedste betingelser for udvikling af hjernen.

Særligt fokus på børn med svær CP

Undersøgelsen inkluderede 31 børn med let CP (GMFCS-niveau I–II), 14 børn med svær CP (GMFCS-niveau IV–V) samt 22 børn uden CP i alderen 5-19 år.

Apotekets Kosttilskud Braindrops 100Ml Flaske

Ifølge Jens Bo Nielsen viste den særligt en vigtig ting; at børn med svær CP indtager lavere mængde omega-3-fedtsyrer i deres kost sammenlignet med typisk udviklede børn.

”Børn med svær CP har ofte spisevanskeligheder, og deres generelle energiindtag ligger meget lavt. Det er formodentlig en væsentlig årsag til, at vi ser, at de har så lavt indtag af omega-3-fedtsyrer. Der er derfor god grund til at hjælpe dem til et større indtag af omega-3-fedtsyrer gennem et kosttilskud,” siger Jens Bo Nielsen.

Kosttilskuddet, Apotekets BrainDrops, er blevet til på baggrund af flere års samarbejde mellem Elsass Fonden, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Den videre udvikling af BrainDrops til et salgbart produkt blev en realitet i samarbejde med Apotekernes A.m.b.a. i efteråret 2019.

Fakta om Apotekets BrainDrops
  • De bærende aktiver i Apotekets BrainDrops er DHA (omega-3 fedtsyre), cholin, uridin og D-vitamin
  • Omega-3 fedtsyren docosahexaensyre (DHA) er en vigtig bestanddel af nervecellers opbygning, og er nødvendig for dannelse af nye forbindelser mellem nerveceller i hjernen. Cholin og uridin indgår, ligesom DHA, i opbygningen af nerveceller
  • Apotekets BrainDrops er en flydende olie, der har en lidt sødlig smag af appelsin. Den hverken smager eller lugter af fisk 
  • Der medfølger en måleske, så det er nemt at afmåle den anbefalede dosis på 2 ml dagligt
  • Kosttilskuddet er godkendt til alle fra 3 år og op
  • Holdbarheden efter åbning er 12 uger på køl

Selvom Apotekets BrainDrops i udgangspunktet er udviklet til personer med cerebral parese, kan produktet være relevant at indtage for alle, der ønsker at opnå effekt af DHA, cholin, uridin og D-vitamin.

Læs mere om BrainDrops og bestil her

Læs også...

Der forskes i mad

Ny forskning om kost og CP

Hvis børn med CP skal styrkes ernæringsmæssigt, så er det nødvendigt med større fokus på det enkelte barn, konkluderer et nyt forskningsprojekt.

Læs mere ›
Elsass Vilma TA 2635 Cool

Hvad støtter vi?

Elsass Fonden støtter mennesker med cerebral parese (CP) samt forskning og øvrige projekter, der bidrager med positiv udvikling på området.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›