”Inkarnationen af en sej kvinde”

Det er ikke bare en dygtig jurist Elsass Fonden tager afsked med i bestyrelsen, det er også en klog kvinde med en særlig evne til at se igennem alt ”det løse” og direkte ind til sagens kerne. Sådan fortæller Elsass Fondens bestyrelsesformand Nick Elsass.

”Mette er inkarnationen af en sej kvinde. Hun står ved sine meninger – uden at være stædig. Hun er en katalysator, som holder hovedet koldt, analyserer tingene grundigt og er enormt løsningsorienteret. Når hun taler, så lytter alle. For vi ved, at Mettes ord er velovervejede, og at hun plejer at have ret,” påpeger han.

Nick Elsass var med til at udpege Mette Christensen til bestyrelsen i 1996. Hun blev optaget som det fjerde medlem, efter en lille uformel optagelsesprøve.

”Én ting var faglige kvalifikationer, men vi ville også sikre os, at der var en menneskelig forståelse. Derfor inviterede vi Mette på en frokost, og der gik ikke længe, inden jeg tænkte: ’hende der, hun er fantastisk!” gengiver Nick Elsass.

Analytiker og diplomat

Derfor er det også med et vist vemod, at bestyrelsesformanden nu tager afsked med kvinden, som var næstformand i 16 år, indtil hun i 2016 selv påpegede, at det var tid til et generationsskifte.

”Vi kommer til at savne Mettes analytiske hjerne og skarpe blik. Hun har været uovertruffen i forbindelse med de juridiske spørgsmål, vi har stået overfor fra tid til anden, men hun har i lige så høj grad bidraget med diplomatiske evner og menneskeligt indsigt.”

Mette Christensens sæde i bestyrelsen overtages af professor Thomas Sinkjær pr. 1. januar 2021. 

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›