Patricia Holder Oplæg

Fonden udnævner ny fagdirektør fra egne rækker

Adm. direktør Peter Lindegaard får følgeskab i direktionen af afdelingschef Patricia de Lipthay Behrend

Samarbejdet med eksterne parter skal have større opmærksomhed, og ledelsen i fonden skal styrkes som følge af flere aktiviteter og ansatte. Sådan lyder to af hovedbegrundelserne for valget af Patricia de Lipthay Behrend som ny direktør i Elsass Fonden. Den tidligere chef for fondens praksis- og innovationsafdeling indtræder i direktionen pr. 1. maj 2023.

For bestyrelsen var det et helt oplagt valg, forklarer bestyrelsesformand Nick Elsass.

”Med Patricia de Lipthay Behrend får vi en direktør, som er indbegrebet af Elsass Fondens DNA. Hun har igennem 10 år sat markante aftryk på alt dét, som fonden kendes ved i dag. Patricia har ikke alene vist sig både hands-on og visionær – hun har også rent ledelsesmæssigt vist os, at hun har hvad der skal til for at føre fonden sikkert ind i fremtiden sammen med den øvrige ledelse i lyset af de mange nye opgaver.”

Opgaver venter

Patricia de Lipthay Behrend skal primært stå i spidsen for at varetage og styrke relationen til fondens samarbejdspartnere – gamle såvel som nye. En opgave som får særlig opmærksomhed i de kommende år, bl.a. med etableringen af Elsass Fondens ny Kolding-enhed i oktober 2023. 

Med den ny rolle uddelegeres flere daglige driftsopgaver. Den ny direktør ser frem til rolleskiftet og de nye opgaver.

 

Patricia De Lipthay Behrend

”Opgaven, der ligger foran mig, er utrolig spændende. Det er vigtigt, at man – uanset om man besøger os i Charlottenlund eller hos det ny team i Kolding – mødes med samme imødekommenhed, mentalitet og viden. Det kræver et fokus på at fastholde den kultur og de værdier, der er så grundlæggende for Elsass Fondens virke,” siger Patricia de Lipthay Behrend og fortsætter:

”Jeg er meget stolt af den værdi, jeg oplever, at vi skaber for vores målgruppe. Derfor er jeg også meget glad og beæret over at få tilbudt en stilling, hvor jeg sammen med den adm. direktør skal lede organisationens videre udvikling og arbejde til gavn for mennesker med CP.”


Nyt gammelt parløb

Patricia de Lipthay Behrend er uddannet fysioterapeut og har en Master i Public Governance. Hun har været ansat i Elsass Fonden siden 2013. Oprindeligt med ansvar for at opbygge en ny afdeling, der skulle sikre bedre sammenhæng mellem forskning og praksis. Før ansættelsen i Elsass Fonden arbejdede hun i to år som områdeleder i Frederikssund Kommune og inden dét som lektor på fysioterapeutuddannelsen.

Adm. direktør Peter Lindegaard glæder sig over at skulle indgå i et nyt parløb.

”I takt med at vi når bredere og bredere ud – både på aktivitetssiden og med legatuddelinger har behovet meldt sig for at udvide direktionen. Mange års godt og tæt samarbejde med Patricia de Lipthay Behrend gør mit kendskab til hende så indgående, er jeg ikke i tvivl om, at vores ny organisering bliver en gevinst for fonden, og for de mange mennesker, som vi løbende er i kontakt med,” understreger han.

Peter Lindegaard HEP 2019 Web

Adm. direktør Peter Lindegaard (midt for) ser frem til et nyt kapitel i samarbejdet med fondens nyudnævnte direktør Patricia de Lipthay Behrend. FOTO: Arkiv (Helene Elsass Prisen 2019)

Læs også...

Helene Elsass Prisen 2023 Gruppe TA 9545

Hvem arbejder i fonden?

I Elsass Fonden er vi bredt sammensat på tværs af forskellige fagligheder. Se, hvem vi er, her.  

Læs mere ›
Camilla på camp

Elsass Fonden får nyt team i Jylland

Med etableringen af et nyt team i Kolding er det Elsass Fondens håb at være mere fysisk tilgængelig for unge og voksne med CP i Vestdanmark.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›