Lygte - Gatestep

Boliger

Elsass Fondens ejendom på Østerbro i København er i dag hjem for et miks af mennesker med og uden cerebral parese (CP). Lejligheden blev første gang taget i brug i 2012.

Når Elsass Fonden investerer i boligbyggeri, så skyldes det tanken om ’inklusion’. Fonden har i alle sine aktiviteter fokus på, at unge med CP får mulighed for at blive en naturlig del af samfundet, så de på deres præmisser kan bidrage til fællesskabet. Her spiller muligheden for egen bolig en vigtig rolle.

På vej mod voksenliv

Unge med CP har de samme behov som alle andre, så de har også et naturligt ønske om at flytte hjemmefra og vise omverdenen og deres familier, at de kan klare sig selv. At flytte hjemmefra er et stort spring for alle unge, men for unge mennesker med CP kan springet virke stort og uoverskueligt.

Egen bolig er et vigtigt skridt mod en hverdag i selvstændighed for de unge mennesker. Målet er at hjælpe de unge med CP til at flytte hjemmefra. Derudover ønsker Elsass Fonden at medvirke til at fjerne den berøringsangst, der kan være overfor mennesker med CP. Netop af denne årsag skal fondens ejendomme være hjem for et miks af unge med CP og unge uden handicap.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Ved etablering af beboelsesejendomme til handicappede spiller beliggenhed en lige så stor rolle, som til almindeligt boligbyggeri. Som handicappet er det vigtigt at bo tæt på offentlige transportmuligheder, i en bymidte så beboerne er tæt på butikker og handelslivet – og så skal det helst også være i nærheden af potentielle arbejdspladser og uddannelsessteder.

Elsass Fonden udlejer pt. bolig på følgende adresse:

Ragnagade 9-17, København Ø

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›