Ragnagade - udlejningsejendom 2

Boliger

Elsass Fondens ejendom på Østerbro i København er i dag hjem for et miks af mennesker med og uden cerebral parese (CP). De udlejes fortrinsvis til mennesker med CP. 

Når fonden investerer i boligbyggeri, så skyldes det tanken om ’inklusion’. Fonden har i alle sine aktiviteter fokus på, at unge med CP får mulighed for at blive en naturlig del af samfundet, så de på deres præmisser kan bidrage til fællesskabet. Her spiller muligheden for egen bolig en vigtig rolle.

Lejlighederne blev første gang taget i brug i 2012. 

På vej mod voksenliv

Unge med CP har samme behov som alle andre. De ønsker før eller siden at flytte hjemmefra og vise omverdenen og deres familier, at de kan klare sig selv. At flytte hjemmefra er et stort spring for alle unge, men for unge mennesker med CP kan springet virke stort og uoverskueligt.

Egen bolig er et vigtigt skridt mod en selvstændig hverdag for de unge mennesker. Målet for Elsass Fonden er at hjælpe dem til at flytte hjemmefra. Herudover ønsker fonden aktivt at styrke sociale fællesskaber mellem mennesker med og uden CP. 

Beliggenhed er vigtigt

Ved etablering af handicapvenlige beboelsesejendomme spiller beliggenhed en lige så stor rolle som ved almindeligt boligbyggeri. Som menneske med handicap er det vigtigt at bo tæt på offentlige transportmuligheder og være tæt på butikker og handelsliv – og så skal det helst også være i nærheden af potentielle arbejdspladser og uddannelsessteder.

Elsass Fonden udlejer pt. bolig på følgende adresse: Ragnagade 9-17, København Ø.

Kun mennesker med cerebral parese kan skrive sig op til en lejlighed. Har vi ikke-udlejede boliger udbydes de via offentlige boligportaler. 

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›