Lejligheder 2

Elsass Fonden er klar til at huse ukrainske flygtninge

Fonden stiller lejligheder til rådighed for flygtninge fra Ukraine, der måtte komme til Gentofte Kommune.

De sidste par uger er mere end en million mennesker flygtet fra krigen i Ukraine. Det viser de seneste tal fra FN’s Flygtningehøjkommissariat.

Mange privatpersoner, virksomheder og fonde i Danmark, er derfor i gang med at undersøge, hvordan de kan hjælpe ukrainske flygtninge. Det gælder også i Elsass Fonden, der har valgt at stille boliger til rådighed for dem, der måtte komme til Gentofte Kommune, hvor fonden er placeret.

”Mange ukrainere står lige nu i en forfærdelig situation, og vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at hjælpe”, siger Elsass Fondens adm. direktør Peter Lindegaard og fortsætter:

”Da vores fundats sætter snævre rammer for, hvad vi kan støtte økonomisk, har vi i stedet valgt at støtte Gentofte Kommunes opfordring til at stille boliger til rådighed.”

Gentofte Kommune har oprettet en side på deres website, hvor borgere og virksomheder kan melde ind, hvis de kan huse ukrainere. Det sker på baggrund af en overordnet opfordring fra Udlændingestyrelsen til landets kommuner. 

Fonden stiller i alt tre lejligheder på 80-85 km2 til rådighed i perioden fra den 1. april til og med juli 2022. Lejlighederne har plads til 6-8 personer.

Flygtninge med særlige behov

Da Elsass Fonden normalt huser mennesker med cerebral parese og pårørende under forskellige kurser og aktivitetstilbud, består en del af fondens adresse i Charlottenlund af handicapvenlige lejligheder – herunder de tre der nu stilles til rådighed.

Derfor vil det, ifølge Peter Lindegaard, give særligt god mening at hjælpe flygtninge, som har et handicap eller anden form for funktionsnedsættelse.

”Vores lejligheder er særligt velegnede til personer med bevægelseshandicap som for eksempel kørestolsbrugere. Derfor er vi især interesserede i at hjælpe med at tage imod flygtninge, der måtte have særlige behov,” siger Peter Lindegaard.

Det er Udlændingestyrelsen, der fastlægger og koordinerer de danske kommuners modtagelse af flygtninge – dermed også de flygtninge, som forventeligt vil komme til Gentofte Kommune fra Ukraine. Kommunen ved endnu ikke, hvor mange, der kommer og hvornår. Derfor ved Elsass Fonden heller ikke endnu om, eller hvornår, der bliver gjort brug af tilbuddet.

Læs også...

Huset

Hvad er Elsass Fonden?

Elsass Fonden er en privat fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›