Daniel Klatrer på voksencamp

Deltager på voksencamp: ”Jeg har fået rykket mine grænser på en god måde”

Daniel Solkær har deltaget i flere af Elsass Fondens aktiviteter og camps for voksne med cerebral parese (CP). Det har været med til at rykke ved hans grænser og gjort ham mindre afhængig af sin rollator.

35-årige Daniel Solkær har CP og er udfordret på sin balanceevne. Tidligere havde han sin rollator med hver gang, han gik ud ad sin hoveddør. I dag lader han den stå.

”Min balance er blevet meget bedre efter at have deltaget i flere af Elsass Fondens aktiviteter. Jeg er blevet udfordret på en god måde og har fået en større viden om, hvad jeg kan og er i stand til selv,” siger Daniel Solkær.

Større frihed

Første gang han stiftede kendskab med Elsass Fonden var på et individuelt mobilitetsforløb. Målet var at kunne gå udendørs uden sin rollator.

”Hvis der er mange fysiske forhindringer som trapper og ujævnt underlag kan jeg være udfordret. Længere gangdistancer og trapper skal jeg derfor bruge ekstra tid på,” fortæller Daniel Solkær og fortsætter:

”Noget af mit mål var derfor at gå udendørs uden rollator - steder hvor jeg normalt ikke ville gøre det.”

Gennem forløbet har han sammen med en fysioterapeut trænet ved blandt andet at gå på ujævnt underlag. Allerede efter det første forløb oplevede han at have fået en bedre balance. Det giver ham en større frihed i hverdagen.

”Der er nogle hverdagsting, der bliver nemmere, fordi jeg ikke skal have rollatoren med hver gang, jeg går ud ad døren. Det sparer også noget tid rent praktisk, og det gør, at man er mere fleksibel. Tidligere skulle jeg have rollatoren med hver gang, jeg skulle handle ind. Nu kan jeg gå rundt med en kurv i stedet,” fortæller han.

Mod på mere

Daniel Solkær har gennem mobilitetsforløbet fået en masse succesoplevelser. På den måde har han fået rykket sine grænser og fået lyst til at udfordre sig selv noget mere.

Efterfølgende meldte han sig til én af Elsass Fondens sommercamps for voksne med CP. Her stod der blandt andet klatring på programmet.

”Det var jeg ikke sikker på, at jeg kunne finde ud af. Men det var sjovt at udfordre sig selv på den måde,” siger han.

Se her, hvordan det gik: 

Bedre balance

Siden er Daniel Solkærs balance kun blevet bedre.

”Jeg er blevet mere opmærksom på, hvor vigtigt det er at bevæge mig i hverdagen. Jeg er derfor fortsat aktiv og både styrke- og balancetræner. Samtidig går jeg til spinning, når arbejdet tillader det,” siger han.

Senest har han deltaget i Elsass Fondens voksencamp på La Santa i august 2019. Det var en helt særlig oplevelse.

”Jeg fik skubbet til mine grænser for, hvad jeg troede, jeg kunne både fysisk og mentalt,” fastslår han og slutter:

”Jeg har i dag en fornemmelse af i højere grad at kunne klare mig selv. Jeg føler mig mere sikker, når jeg går ud. Det giver mig mere frihed til daglig og en større tro på, at jeg kan holde balancen.”

Læs også...

Danrmarkskort Hovedstaden

Find en aktivitet

Se vores aktuelle tilbud til børn, unge og voksne med CP - samt fagpersoner på området.

Læs mere ›
Carsten Med CP Sidder På Spinningcykel

Fra lykkepiller til livsglad

Det var som at bestige et bjerg, da Carsten Olsen satte sig på en spinningcykel for første gang i 2013. En tæt tåge af lykkepiller havde sat sit præg på hans tilværelse.

Læs mere ›
Elsass Nicolaj årsskrift

Hvorfor er træning vigtig?

Træning er sundt for alle – også for mennesker med CP. Regelmæssig fysisk aktivitet fra børneårene (og op) er endda særdeles hensigtsmæssig for børn med CP. 

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›