Jacob Hübertz 005 LOW

Elsass Fonden får ny adm. direktør

Peter Lindegaard takker af som direktør. Han afløses af Jacob Hübertz

Efter snart 10 år på posten, har Elsass Fondens direktør valgt at gå på pension. Peter Lindegaard, der netop er fyldt 69 år, havde oprindeligt tænkt sig at blive, til han blev 70 år, men som han siger med et smil på læben:

”Jeg vil hellere gå, inden folk begynder at sige: ’Går han ikke snart?’”

Peter Lindegaard blev ansat i Elsass Fonden i 2014. Efter en jobsamtale hos bestyrelsesformand Nick Elsass og næstformand Kirsten Smedegaard Andersen, der havde en lidt speciel begyndelse. Peter Lindegaard var nemlig slet ikke jobsøgende, fortalte han, da han mødte op. Men da han havde læst opslaget og syntes, at jobbet lød spændende, så ville han gerne høre mere.

Hverken formaden eller næstformanden var i tvivl om, at de skulle forsøge at overtale Peter Lindegaard til at være jobsøgende. Han havde den rette uddannelse som cand.oecon. og den nødvendige ledelsesmæssige erfaring som tidligere direktør for Berlingske Tidende samt international erfaring fra sine år som direktør for Falck i Sverige. Og så virkede han også som en, der havde hjertet på rette sted, fortæller Nick Elsass.

 

Jan 21 2022 0509 LOW

Peter Lindegaard har været adm. direktør i Elsass Fonden siden 2013 og runder dermed af med sit 10-års jubilæum. FOTO: Ricky John Molloy 

Fordoblet formue

Det skulle siden vise sig, at han også kunne finde ud af at lave de rette investeringer for fonden. Siden Peter Lindegaard lod sig overbevise efter den anden jobsamtale, er fondens formue fordoblet.

”Peter Lindegaard har mere end løst opgaven. Jeg kan roligt sige, at der er sket mere i de seneste 10 år med ham, end der er i de første 40 år af fondens levetid,” lyder det fra Nick Elsass.

Han fremhæver desuden deres gode samarbejde.

”Vi har haft en fælles forventningsafstemning og en fin arbejdsfordeling. Vi har altid været enige om, hvor vi skulle hen, men vejen derhen kunne godt være forskellig. Vi har suppleret hinanden virkelig godt. Det har været en stor fornøjelse hele vejen igennem.”

Peter Lindegaard selv er afklaret med beslutningen og stolt af det, som organisationen har opnået igennem det seneste årti.

”Det har været en stor glæde og sjovt at være med til at udvide fonden så meget. Særligt sidste års lancering af vores ny enhed i Kolding, vil stå som en vigtig milepæl for mig i min historie med fonden,’” siger den snart forhenværende direktør.

Læs afskedsinterview med Peter Lindegaard her >>

Opfylder alle kriterier

Han ser dog også meget frem til samarbejdet med den nye direktør Jacob Hübertz, der officielt indtræder i rollen pr. 1. maj 2024.

”Jacob opfylder alle de kriterier, vi ønskede os: En med hjertet på det rigtige sted, en dygtig og erfaren kapitalforvalter, som samtidig er en empatisk og visionær leder med mange års ledelseserfaring. Det får vi i ham.”

Jacob Hübertz 219 LOW

Jacob Hübertz kommer med masser af ledelseserfaring i bagagen - senest fra Vækstfonden, hvor han var finansdirektør. FOTO: Robin Skjoldborg

 

Jacob Hübertz er allerede bekendt med fondsverdenen, da han kommer fra en stilling som finansdirektør i Vækstfonden. Han har desuden tidligere forvaltet formuer hos TDC og pensionsselskabet P+.

”Da jeg var i Vækstfonden fandt jeg ud af, hvilken stærk energikilde det er at gøre en forskel for mennesker. Her hjalp vi med at forløse potentialet i virksomheder. I Elsass Fonden skal jeg være med til at forløse potentialet i mennesker med cerebral parese. Det er jo et endnu stærkere formål, som jeg glæder mig til at bidrage til sammen med mine kommende kollegaer,” siger Jacob Hübertz.

Den ny direktør har første arbejdsdag i fonden den 2. april, hvor han har en måneds overlap med Peter Lindegaard for at sikre en god overdragelse, inden Peter Lindegaard går på pension.

Lær Jacob Hübertz bedre at kende her >>

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›