Stafet For Livet 7

Vi er aktive for livet

82 deltagere fik løbet, gået og racerunnet til Stafet for Livet med Elsass Fonden den 28. august. 7.213 kr. blev samlet ind til Kræftens Bekæmpelse. Fonden runder op og sender 10.000 kr. afsted til det gode formål.

For sjette gang i træk holdt Elsass Fonden sin egen Stafet for Livet. I år blev den afviklet både fysisk og online. Den fysiske del foregik i Elsass Fondens have den 28. august, hvor 35 seje børn, unge og voksne med cerebral parese (CP) og deres familier trodsede regnen og kæmpede sig igennem flere hundrede runder. I mellemtiden var 47 deltagere aktive i onlinestafetten, der foregik live på Facebook.

Stafettens formål er at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse. Det vil Elsass Fonden gerne bakke op om.

”Selvom støtte til Kræftens bekæmpelse ligger lidt udenfor vores område, som er cerebral parese, støtter vi initiativet, da det er med til at aktivere vores målgruppe. For Elsass Fonden betyder det meget at være med til at opstille nogle rammer, hvori børn, unge og voksne med CP kan være aktivt deltagende, udvikle og udfolde sig, samt indgå i et fællesskab,” siger adm. direktør i Elsass Fonden, Peter Lindegaard.

Han bakkes op af projektleder Ditte Raahauge Jakobsen, der er initiativtager bag Elsass Fondens stafet.

”At deltage i Stafet for Livet med Elsass Fonden giver mulighed for, at alle, der lever med cerebral parese, kan være aktiv i en god sags tjeneste – hvad enten man er ung eller gammel, gående eller i kørestol,” siger hun.

 

Stafet For Livet 4
Stafet For Livet 3

 

Vi gør det sammen

Hvert år samler Elsass Fonden det største hold af mennesker, der lever med CP, og deres pårørende til Stafet for Livet. I et større perspektiv handler det ifølge Ditte Raahauge Jakobsen om at sætte fokus på, at man kan meget mere, end man tror – særligt når man kæmper for det og indgår i et stærkt fællesskab.

”Med løbet sætter vi fokus på glæden ved at bevæge sig, fællesskab og sammenhold og ikke mindst, at alle kan gøre en forskel for andre – også selvom man selv føler sig udfordret,” siger hun og fortsætter:

”Og når Elsass Fonden deltager i Stafet for Livet år efter år, og at vi hvert år oplever øget tilslutning, så siger det noget om, at det giver mening og er sjovt at deltage i.”

Idéen til fondens egen stafet udsprang for syv år siden fra Dorte på 43 år, der har CP og har deltaget i nogle af Elsass Fonden aktiviteter. Hun havde dengang et ønske om at træne sig op til at deltage til Stafet for Livet og sagde:

”Jeg er sund og rask, udfordret fra morgen til aften af ting, andre ikke kan se, men jeg dør ikke af det. Derfor går jeg for livet den weekend, lidt mere rank og royal end ellers. Jeg går, fordi jeg kan. Vi gør det sammen!”

 

Stafet For Livet 8
Stafet For Livet 6

Læs også...

Elsass Vilma TA 2635 Cool

Hvad støtter vi?

Elsass Fonden støtter mennesker med cerebral parese (CP) samt forskning og øvrige projekter, der bidrager med positiv udvikling på området.

Læs mere her
Danrmarkskort Hovedstaden

Find en aktivitet

Se vores aktuelle tilbud til børn, unge og voksne med CP - samt fagpersoner på området.

Læs mere ›