Portræt af prisvindere, formænd og prinsessen

Indtil din kandidat til Helene Elsass Prisen

Frem til og med den 10. december 2020 kan du nominere din kandidat til Helene Elsass Prisen 2021. Hvem fortjener hæderen og de 150.000 kroner?

Elsass Fonden og CP Danmark belønner atter engang én eller flere ildsjæle for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese. Det sker traditionen tro i Elsass Fondens lokaler i Charlottenlund den 4. februar 2021 - på dagen, hvor Helene Elsass, fondens stifter, ville være fyldt 100 år.

Prisen uddeles én gang årligt til en person, institution, organisation eller et projekt, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for mennesker med cerebral pareses deltagelse og inklusion i samfundsfællesskabet.

Elsass Fondens bestyrelsesformand, Nick Elsass, glæder sig til dagen.

- Det er jo en fantastisk anledning til både at hylde modtageren af prisen og fondens stifter. Samtidig har vi igen den store glæde, at prisen bliver overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for CP Danmark og Elsass Fonden, fortæller Nick Elsass, der også er nevø til Helene Elsass.

Også CP Danmarks direktør, Mogens Wiederholt, ser frem til en festdag, hvor vinderen af et forhåbentligt stort felt af indstillede bliver fejret.

- Vi er glade for samarbejdet om prisuddelingen. Det er en fantastisk flot pris og en god måde at få synliggjort de mange ildsjæle, der gør noget ekstraordinært for mennesker med cerebral parese.

Uddeles for fjerde gang

Helene Elsass Prisen har tidligere været uddelt tre gange. I 2018 var den første prismodtager Len Nossell og det danske CP Fodboldlandshold. Ved uddelingen i 2019 gik prisen til rollemodellerne Astrid Siemens Lorenzen, der selv har cerebral parese, og ildsjælen Pauline Sonne-Schmidt, der i flere år har arrangeret venskabsweekender for børn med cerebral parese. De delte prisen og modtog hver 75.000 kroner.

Sidste år tilfaldt æren Parasport Frederiksberg, repræsenteret ved Mansoor Siddiqi, og landstræner Leif Nielsen for deres store indsats for racerunning-sporten.

 

Send din indstilling

Om kort tid skal prisen uddeles igen. Derfor opfordrer de to samarbejdspartnere til at indsende nye forslag til kandidater, som gerne må være tidligere nominerede kandidater.

Det muligt at indstille kandidater til Helene Elsass Prisen til og med den 10. december 2020. Reglerne er enkle: Alle har mulighed for at indstille kandidater til prisen, men ingen tillidsrepræsentanter eller medarbejdere fra Elsass Fonden eller CP Danmark kan modtage den.

Feltet forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt og fritid samt kunst og kultur.

Alle indstillinger behandles i et fællesudvalg bestående af repræsentanter fra Elsass Fonden og CP Danmark. 

Deadline for indstillinger er overskredet

Læs også...

Helene Elsass Prisen 2020

Helene Elsass Prisen

Hvert år overrækker HKH Prinsesse Benedikte Helene Elsass Prisen til én eller flere ildsjæle, der har gjort en særlig indsats inden for CP-området. Prisen er på 150.000 kr.

Læs mere ›
Mansoor Siddiqi

Racerunning hædret med pris

Parasport Frederiksberg og landstræner i racerunning Leif Nielsen tildeles Helene Elsass Prisen 2020.

Læs mere ›