Kristoffer Trampolin

Familie vil skabe et træningsfællesskab

10-årige Kristoffer har cerebral parese og bor på en gård med sine forældre. Familien er - på eget initiativ - i fuld gang med at udvikle og udbyde et privat træningstilbud.

Kristoffer er 10 år og har cerebral parese (CP). Han bor på en gård på Lolland med sin familie, som arbejder på at etablere og udbyde et træningsfællesskab på egen grund til glæde for andre familier, som har børn med handicap som CP.

Det er et privat og uafhængigt tilbud, som familien selv står for at udvikle, drive og udbyde.

"Dét, vi håber på at kunne skabe hernede, er et træningsfællesskab, hvor faciliteterne er i orden og målrettet børn med særlige behov - især CP," fortæller Kaja Johansen, som er mor til Kristoffer. 

Tilbuddet går - kort fortalt - ud på, at familien frit stiller deres faciliteter til rådighed, så besøgende kun hæfter for eventuelt forbrug og forplejning.

Det gør hele verden til forskel

Én af de faciliteter, man kan få glæde af ved besøg på gården, er familiens indendørs varmtvandsbassin med et modstrømsanlæg, som sikrer effektiv træning i bassinet. Sidstnævnte er etableret gennem et personligt legat fra Elsass Fonden. 

"Svømmehallen tjener meget som en kravlegård, hvor man kan afprøve nogle forskellige bevægelser. Lige så snart, han (Kristoffer, red.) kommer op på landjorden, er det som om, at kroppen gør noget andet. Men det, at han har fået de her stimuli i næsten vægtløs tilstand, gør det nemmere for ham at overføre det til sin hverdag," forklarer Kaja. 

Det betyder meget for Kristoffer at være fysisk aktiv og har ifølge Kaja en positiv indvirkning på både hans funktionsniveau og kognitive formåen.

"Det gør hele verden til forskel! Det gør, at han bliver bedre til at være i livet," fastslår hun og fortsætter:

"Selvom man får de dystreste udsigter, så sætter man selv barren. Børn med CP kan tusinde gange mere, end vi tror. Og de vil også gerne, hvis de har de rette betingelser. Det ville vi bare gerne se, om vi kunne skabe."

Hør Kristoffers mor fortælle om projektet:

 

 

Allerede i brug

Familien har allerede besøg af et par familier i området, som benytter sig af træningsmulighederne, da alt andet har lukket på grund af corona-krisen. Herudover er de gået i gang med anden del af projektet, som kræver en renovering af gårdens lade.

"Vi vil gerne lave et træningsrum, som rammer ind i målgruppens behov, når man for eksempel hjemmetræner sit barn," fortæller Kaja.

Hun håber, at de har alle træningsfaciliteter klar i 2021.

 

Læs også...

Elsass Vilma TA 2635 Cool

Hvad støtter vi?

Elsass Fonden støtter mennesker med cerebral parese (CP) samt forskning og øvrige projekter, der bidrager med positiv udvikling på området.

Læs mere her
Mallie Med Cerebral Parese Træner Gang På Græs

“Fysisk træning er altafgørende!”

Målrettet træning har været afgørende for, at 6-årige Mallie med CP tog sine første skridt uden støtte i november 2018.

Læs mere ›
Danrmarkskort Hovedstaden

Find en aktivitet

Se vores aktuelle tilbud til børn, unge og voksne med CP - samt fagpersoner på området.

Læs mere ›