FOTO ©UNICEF Anmar Scaled Web

Elsass Fonden donerer 150.000 kr. til Danmarks Indsamling

Når Danmarks Indsamling ruller over skærmen lørdag den 1. februar på DR, vil Elsass Fondens navn igen figurere på støttelisten. Med 150.000 kr. ønsker vi at hjælpe børn – med og uden handicap – som er på flugt rundt om i verden.

Danmarks Indsamling 2020 kalder på det store danske hjerte. Hjælpen går i år til børn på flugt, og der er mere end nogensinde brug for, at vi rækker ud. FN estimerer, at over 35 millioner børn lige nu er på flugt fra klimaforandringer, krig og forfølgelse.

Mange af dem er uledsagede. De er alene, sårbare og udsatte. De har mistet alt dét, de kender. Deres hjem, deres forældre, deres tryghed. De er lette ofre for overgreb, vold og sygdom.

Elsass Fonden har derfor valgt endnu engang at støtte op om indsamlingen.

"I Elsass Fonden er vi så heldige, at vi har mulighed for både at støtte mennesker med cerebral parese og børn i nød. Og vi er slet ikke i tvivl om, at iblandt de mange millioner af børn i verden, som er på flugt, findes der også børn med handicap - derfor giver det på alle måder mening for os at støtte op om Danmarks Indsamling," siger adm. direktør i fonden, Peter Lindegaard.

Med 12 projekter i 12 lande på tværs af tre kontinenter skal Danmarks Indsamling skabe håb og give børnene uddannelse, beskyttelse og lægehjælp. Hjælpen går til de børn, der har mulighed for at vende hjem, og de børn, der skal starte forfra et nyt sted.

Danmarksindsamlingen Show

Danmarks Indsamling har igen i år etableret et call-center bestående af kendte danskere, som tager i mod danskernes donationer. Her foto fra 2019.

 

Flere end 70.800.000 mennesker på flugt

Det præcise tal kendes ikke, men FN vurderer, at mere end 70.800.000 mennesker er på flugt, hvoraf børn udgør mere end halvdelen heraf.

Mulle Juul Korsholm, Danmarks Indsamlings formand, siger om årets indsamling:

”Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Aldrig har så mange mennesker vores på flugt og FN estimerer, at det drejer sig om mere end 70.800.000 mennesker. Over halvdelen er børn under 18 år og alt for mange af disse børn er uledsagede. Børnene er lette ofre for overgreb, vold og sygdom – og de er psykisk påvirkede af en utryg barndom. Et liv på flugt er virkelig ikke for børn.”

Læs mere om Danmarks Indsamling her

Så langt rækker støtte til Danmarks Indsamling

For 25 kroner:

• Kan Dansk Røde Kort give sæbe og håndklæde til et udsat barn, der lever på gaden i Etiopien
• Kan Mellemfolkeligt Samvirke hjælpe 1 flygtningebarn i Gaza med essentiel psykologhjælp i 14 dage
• Kan SOS-børnebyerne give 3 liter mælk til børn i Somaliland
• Kan CARE Danmark give en bonde i Myanmar et nyt markredskab. En machete

For 50 kroner

• Kan Oxfam IBIS give en skolebog og kladdehæfter til et barn i Colombia
• Kan Folkekirkens Nødhjælp give en familie i Cambodia syv kyllinger, så de kan starte en virksomhed med hønseavl
• Kan PlanBørnefonden give tre børn i Burkina Faso psykosocial support og fritidsaktiviteter i en måned
• Kan Læger Uden Grænser få 35 stk. sterile sprøjter til vacciner i Sydsudan

For 150 kroner

• Kan Dansk Folkehjælp give et barn juridisk bistand til at blive genforenet med sin familie i Somalia
• Kan Dansk Flygtningehjælp uddele en hygiejnepakke der inkluderer genanvendelige hygiejnebind, så piger i Kalobeyei i Kenya kan gå i skole og deltage i fritidsaktiviteter under menstruation
• Kan UNICEF Danmark give hygiejneprodukter til én kvinde i et år i Bangladesh

Læs også...

Elsass Vilma TA 2635 Cool

Hvad støtter vi?

Elsass Fonden støtter mennesker med cerebral parese (CP) samt forskning og øvrige projekter, der bidrager med positiv udvikling på området.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›