EACD 2017

Deltag på Europas største konference om børn og handicap

Elsass Fonden uddeler legater øremærket deltagelse ved årets store fagtræf EACD i Barcelona.

Hvert år samler den internationale EACD-konference nogle af verdens fremmeste forskere og fagpersoner på børnehandicapområdet. Det sker ud fra en målsætning om at øge det internationale samarbejde gennem deling af viden og netværksdannelse.

I 2022 afholdes konferencen den 18.-21. maj i Barcelona. I den forbindelse har Elsass Fonden besluttet at sponsere 10 personers deltagelse ved at afholde rejse- og opholdsudgifter.

Peter Lindegaard, administrerende direktør i Elsass Fonden, fortæller, at det for fonden handler om at give fagpersoner og andre særligt interesserede en enestående mulighed for at suge til sig af seneste viden på området – særligt indenfor cerebral parese, som er den hyppigste årsag til handicap hos børn.

”Vi har valgt at give legater til både fagfolk og private, da vi ønsker at sprede den forskning og viden, som EACD står for, til det danske CP-miljø,” forklarer han.

På årets konference kan man blandt andet høre oplæg af den australske professor Iona Novak, som modtog Elsass Fondens forskningspris i 2021 - særligt for arbejdet med tidlig opsporing og indsats over for børn med CP.

Læs mere om årets EACD og oplægsholdere her

 

Hvem kan ansøge?

Alle kan ansøge, men de 10 legater bliver fordelt mellem henholdsvis fem fagpersoner, der arbejder med cerebral parese, og fem privatpersoner med særlig interesse for området, fx mennesker der selv lever med diagnosen.

Legatet er på 7.500 kr.

Får du et legat fra Elsass Fonden, skal du blot dokumentere din deltagelse ved konferencen. 

KORT OM EACD

  • International non profit-organisation for alle med klinisk eller forskningsmæssig interesse inden for børnehandicapområdet i Europa.
  • Stiftet i 1989
  • EACD står for European Academy of Childhood Disabilities
  • Organisationen afholder årlig konference forskellige steder i Europa - næste gang i Barcelona fra 18.-21. maj 2022.

 

Sådan ansøger du

Du ansøger om støtte til EACD-konferencen gennem fondens digitale legatsystem. Log ind og vælg formålet ’EACD (personlig ansøgning)’ i systemet. Herefter bliver du ført igennem en kort ansøgningsproces.

Ansøgningsfrist for legat er den 9. marts. Tilmelding til konferencen kan ske frem til den 14. marts 2022. 

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›