Ny Master i Neurorehabilitering

Elsass Fonden og Københavns Universitet står bag en ny masteruddannelse i neurorehabilitering, som er målrettet praktikere, der arbejder med mennesker med hjerneskade.

Fra januar 2020 kan læger, psykologer, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sygeplejersker og andre fagpersoner søge ind på en ny masteruddannelse i neurorehabilitering ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Masteren er et 2-årigt deltidsstudie, som skal bygge bro mellem viden og praksis og give konkrete praktiske redskaber og strategier, som de studerende kan tage med tilbage til arbejdsmarkedet.

– Vores formål er at give en basal forståelse af neuroplasticitet, neurorehabilitering og neurovidenskab og føre det over i en klinisk anvendelig ramme. Hvordan kan vi tage den her viden og bruge det ude i praksis – helt ude i kommunerne hos ergoterapeuter, sygeplejersker, læger og andre, der arbejder med mennesker med hjerneskade. Det skal masteren hjælpe med, fortæller lektor og studieleder på den nye uddannelse, Jakob Lorentzen fra Institut for Neurovidenskab på Københavns Universitet.

Jakob Lorentzen står bag den nye uddannelse sammen med chef for Forskning og Udvikling i Elsass Fonden, Jens Bo Nielsen. De skal begge undervise på uddannelsen i selskab med både interne og eksterne undervisere. Sammen har de to tidligere givet kurser og foredrag i neurorehabilitering.

– Vi har forsket i neurorehabilitering i mange år. Den viden har vi formidlet til praktikere, og vi har oplevet, at der har været stor efterspørgsel efter de kurser og foredrag, som vi har holdt. Nu har vi så taget hele skridtet og lavet en solid pakke, en master, der kommer hele vejen rundt om området, fortæller Jakob Lorentzen.

For Elsass Fonden giver det god mening at bidrage til udvikling af indhold til den nye masteruddannelse, forklarer adm. direktør, Peter Lindegaard.

– Den nye uddannelse ligger helt på linje med det arbejde, vi i forvejen laver med at omsætte forskning til praksis i henhold til cerebral parese. Masteren bliver et vigtigt bidrag til, at borgere med CP i sidste ende tilbydes de bedst mulige indsatser, uddyber han.

 

Mindst to års erhvervserfaring

Uddannelsen retter sig imod personer, der allerede er på arbejdsmarkedet, og det er et krav, at man har to års erhvervserfaring for at søge ind på masteren. Derfor strækker den etårige master sig også reelt over to år, så det er muligt for de studerende at kunne arbejde ved siden af.

Jakob Lorentzen ser nemlig gerne, at de studerende fastholder deres tilknytning til arbejdsmarkedet og kan komme tilbage til deres gamle job, når de har færdiggjort masteren. Han håber desuden, at mange forskellige fagfolk vil søge ind for at kunne dele erfaringer. En del af uddannelsen vil blive baseret på gruppearbejde, og sammensætning af grupperne er derfor et centralt punkt i uddannelsen.

– Inden for neurorehabilitering er det blevet tydeligt, at der er brug for utrolig mange agenter og fagfolk i de her personers liv. Vi vil derfor i uddannelsen gerne sammensætte grupperne så multidisciplinært som muligt. Så vi håber på at få studerende fra en masse forskellige fag. Vi vil så prøve at sammensætte gruppearbejdet, så der bliver input fra de forskellige faggrupper til at udarbejde den optimale strategi og plan for den enkelte person, siger Jakob Lorentzen.

Læs også...

Illustration af hjerne

Søg støtte til masteruddannelse

Elsass Fonden støtter studerende på masteruddannelse i neurorehabilitering ved Københavns Universitet.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›