Ung

Webinar: Overgang fra barn til voksen

Alder: Fra 15 år
Dato: 15. december 2021 kl. 17.00 (log gerne på 5-10 minutter inden programmet begynder)
Sted: Online
Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag d. 10. december 2021

Står du, eller dit barn, overfor overgangen fra barn til voksen og har cerebral parese? Og vil du vide mere om, hvad andre beskriver som betydningsfuldt i denne overgang?

Overgangen fra barn til voksen er ofte præget af gradvise fysiske og sociale ændringer, identitetsudvikling og fremvoksende selvstændighed. For unge med cerebral parese (CP) og deres forældre kan denne overgang været præget af nogle udfordringer og bekymringer, som kræver støtte og opmærksomhed.

Denne temaaften byder på et oplæg om overgangen fra barn til voksen med CP i forhold til, hvad du selv kan være opmærksom på, og hvordan familien kan støtte op. Dette sker med udgangspunkt i en behovsundersøgelse udarbejdet af Elsass Fonden i efteråret 2021.

Aftenen byder desuden på et oplæg af professor Jakob Lorentzen, der skal stå for at etablere en transitionsklinik på BørneRiget, som netop skal have fokus på overgangen fra barn til voksen, når man har CP i forhold til at kunne tilbyde støtte i den proces.

Målgruppen

Denne temaften henvender sig til unge med cerebral parese og deres forældre, som har interesse i at vide mere overgangen fra barn til voksen, når man har CP. Fagpersoner er velkomne, men programmet er tilrettelagt efter unge med CP og deres forældre som målgruppe.

Program

17.00: Overgangen fra barn til voksen med CP v. Olivia Dahl Nielsen (sociolog) og Kimmie Westh (fysioterapeut)

17.40: Lille pause

17.50: Etablering af en transitionsklinik på Børneriget v. professor Jakob Lorentzen

18.15: Tak for i dag!

Læs også...

Traethed WEB

Træthed og energi

Mennesker, der lever med cerebral parese (CP), kan opleve udtrætning i en grad, der ligger udover den forventelige naturlige træthed. Men hvad er træthed egentlig, og hvad kan man gøre ved den? 

Læs mere ›
Festival

Frivillige til Elsass Festival 2022 søges

Har du CP og synes du, at det lyder spændende at være en del af crewet på den allerførste Elsass Festival, så er det dig vi leder efter.

Læs mere ›