God Start (1)

God Start (løbende optag)

Alder: Fra 6 mdr. og op til 4 år
Tidspunkt: Fastlægges efter tilmelding
Sted: Elsass Fonden, Holmegårdsvej 28, 2920 Charlottenlund

Er dit barn netop blevet diagnosticeret med cerebral parese? Få nyeste viden, bliv vejledt i indsatser og del erfaringer med andre familier på kursusopholdet God Start.

Ca. 10 gange årligt udbyder Elsass Fonden det populære God Start-ophold til familier, der lever med cerebral parese.

Opholdet indebærer, at I bor fire dage i egen lejlighed i fonden sammen med 4-5 andre familier, der også har et barn med CP på nogenlunde samme alder.

Formålet er, at I får nyeste viden om CP og indsatsmuligheder, og at I som familie får mulighed for at være sammen med andre familier, som I kan udveksle erfaringer med.

Vær opmærksom på, at der er stor efterspørgsel på God Start. Når I tilmelder jer, bliver I derfor skrevet på venteliste til et ophold. I vil få besked om plads ca. 3 måneder før opholdet.

Målgruppen

Familier med børn med cerebral parese (CP) fra 6 mdr. og op til 4 år.

Forudsætninger

Det er vigtigt, at begge forældre deltager, så I opnår samme viden, fælles forståelse og størst muligt udbytte. Søskende er også velkomne.

For at forældre kan deltage sammen i de forskellige aktiviteter (oplæg, samtaler mv.), anbefaler vi, at I sørger for pasningsmulighed til barnet og evt. søskende alle dage under opholdet. Fx ved at medbringe én eller max to børnepassere (evt. bedsteforældre).

Program

Opholdet indeholder blandt andet:

  • Tests og observationer af barnet
  • Oplæg om CP og indsatsmuligheder
  • Råd og vejledning i at skabe en hverdag med leg og aktiviteter, der stimulerer barnet bedst muligt
  • Samtale med psykolog om at understøtte det konstruktive samspil i familien, men også vurdere, hvornår og hvordan I som forældre støtter barnet bedst muligt.

Varighed

Opholdet løber typisk over fire hverdage. Nærmere information om datoer følger efter tilmelding.

Andet

Når I tilmelder jer, registrerer vi jeres ønske om deltagelse. Herefter kontakter vi jer for en nærmere samtale via telefon.

Vi matcher børnene så vidt muligt i forhold til alder og funktionsevne. Derfor fastlægges hold og datoer løbende, og der vil være ventetid på at få plads.

Opholdet er gratis for alle deltagere. Eventuelle udgifter til transport dækker man selv.

NB! Når du tilmelder dit barn, skal forældre registreres under ”tilmeld andre”

Læs også...

God Start 2

Om God Start

Et ophold i Elsass Fonden for familier, der lever med cerebral parese (CP), hvor I får nyeste viden om CP, indsatsmuligheder og lærer andre familier i samme situation at kende.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›