God Start (1)

God Start - ophold

Alder: Fra 6 mdr. og op til 4 år
Tidspunkt: Fastlægges efter tilmelding
Sted: Elsass Fonden, Holmegårdsvej 28, 2920 Charlottenlund

Er dit barn netop blevet diagnosticeret med cerebral parese? Få nyeste viden, bliv vejledt i indsatsmuligheder og del erfaringer med andre familier.

Når I tilmelder jer God Start, bliver I skrevet på venteliste til et ophold, når der er en ledig plads. I får besked om plads ca. 3 måneder før opholdet.

Elsass Fonden tilbyder løbende God Start-ophold til familier, der lever med cerebral parese. Vi afholder ca. 10 ophold årligt, som sammensættes efter alder og funktionsevne.

Opholdet indebærer, at I skal bo 4 dage i Elsass Fonden sammen med 4-5 andre familier, der også har et barn med CP. Formålet er, at I får nyeste viden om CP og indsatsmuligheder, og at I som familie får mulighed for at være sammen med andre familier, som I kan udveksle erfaringer med.

Opholdet for jer og for børnepassere er gratis. Transporten frem og tilbage skal I selv sørge for.

Målgruppen

God Start er for familier med børn med cerebral parese (CP) fra 6 mdr. og op til 4 år.

Forudsætninger

Det er vigtigt, at begge forældre deltager, så I opnår samme viden, fælles forståelse og størst muligt udbytte. Søskende er også velkomne.

For at forældre kan deltage sammen i de forskellige aktiviteter (oplæg, samtaler mv.), anbefaler vi, at I sørger for pasningsmulighed til barnet og evt. søskende alle dage under opholdet. Fx ved at medbringe én eller max to børnepassere (evt. bedsteforældre).

Program

Opholdet kommer bl.a. til at indeholde:

- Tests og observationer af barnet
- Oplæg om CP og indsatsmuligheder
- Råd og vejledning ift. at skabe en hverdag med leg og aktiviteter, der stimulerer barnet bedst muligt
- Samtale med psykolog mhp. at understøtte det konstruktive samspil i familien samt vurderingen af, hvornår og hvordan I som forældre støtter barnet bedst muligt.

Varighed

Opholdet løber typisk over fire hverdage. Nærmere information om datoer følger efter tilmelding.

Andet

Når I tilmelder jer, registrerer vi jeres ønske om deltagelse. Herefter kontakter vi jer for en nærmere samtale via telefon.

Vi matcher børnene så vidt muligt i forhold til alder og funktionsevne. Derfor fastlægges hold og datoer løbende.
I vil blive tilbudt plads ca. 3 måneder før et ophold.

I skal forvente en ventetid for opholdet på ca. 6-8 måneder.

NB! Forældre skal tilmeldes sammen med barnet med CP under ”tilmeld andre”

Læs også...

God Start 2

Om God Start

Et ophold i Elsass Fonden for familier, der lever med cerebral parese (CP), hvor I får nyeste viden om CP, indsatsmuligheder og lærer andre familier i samme situation at kende.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›