TA 9100

Fyraftensmøde: Teknologi til deltagelse i sociale aktiviteter

Dato: 21. november 2023 kl. 15-18
Sted: Elsass Fonden Holmegårdsvej 28, 2920 Charlottenlund
Sidste tilmelding: 14. november 2023

Vil du være klogere på, hvordan teknologi kan give mennesker med motoriske funktionsnedsættelser bedre mulighed for at deltage i sociale aktiviteter?

Interessen og efterspørgslen for velfærdsteknologiske løsninger for mennesker med cerebral parese stiger. I samarbejde med Para-Esport Danmark inviterer vi til fyraftensmøde med fokus på de muligheder, velfærdsteknologi kan give mennesker med motoriske funktionsnedsættelser.
Det gælder alt fra omverdenskontrol til online gaming-fællesskaber.

Forskning viser, at mennesker med cerebral parese og multiple funktionsnedsættelser ofte har sværere ved at deltage i fysiske og sociale fællesskaber end den øvrige befolkning. Det kan begrænse dem i meningsfulde aktiviteter i livet.

Så hvordan bliver vi bedre til at vurdere mennesker med multiple funktionsnedsættelsers muligheder for at kunne deltage i hverdagsaktiviteter som skole, arbejde, fritidsaktiviteter og sport? Og hvilken forskel kan det gøre, hvis man får de nødvendige kompenserende teknologiske redskaber til selvstændigt at kunne deltage aktivt i fællesskabende aktiviteter?

Målgruppen

Fagfolk, der arbejder med mennesker med funktionsnedsættelser samt forældre/pårørende til mennesker med CP.

Eksempler på fagfolk kan være: IKT, lærere, støttelærere, støttepædagoger, pædagoger, psykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter eller lignende.

Program

Tre oplæg med forskellige vinkler på, hvordan velfærdsteknologi kan understøtte muligheden for deltagelse blandt mennesker med motoriske funktionsnedsættelser.

I vil møde en bred vifte af fagligheder, viden og erfaringer indenfor velfærdsteknologi og/eller mennesker med handicap.

Løbendende diskussionsgrupper, casearbejde og reflektionsopgaver.

Vi byder på kaffe og kage undervejs i løbet af dagens program.
 
Nærmere detaljer for dagen følger.

Andet

Det er muligt at deltage i præsentationerne online. Det er dog en fordel, hvis du kan deltage fysisk, da vi ikke kan garantere løbende inddragelse af online-deltagere.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›