Hvordan støtter man bedst op om et selektivt spisende barn? Få viden og værktøjer, del erfaringer og nyd sjove stunder med andre familier.
Oplever I, at det kan være udfordrende at få jeres barn til at spise varieret? Snackspiser barnet i stedet for at spise til måltiderne? Er madpakken aldrig rørt, og måltidet generelt præget af en trykket stemning?
Hvis ovenstående lyder bekendt, og I gerne vil arbejde med udfordringerne med andre familier i samme situation, så er familiemadlavning noget for jer. Formålet er at forstå, rumme og kærligt udfordre det selektivt spisende barn med CP.
Forløbet udbydes i samarbejde med kok Charlotte Nowak.
Målgruppen
Familiemadlavning er henvendt til børn med cerebral parese mellem 4 og 10 år og deres forældre.
Program
Programmet er forskelligt fra gang til gang, og det veksler, hvem der deltager.
"Hvorfor er mit barn selektivt spisende"
Deltagere: Begge forældre (uden barn)
Indhold:
- Oplæg om ”Det gode måltid” v. ergoterapeut Maj-Britt Christensen
- Fælles madlavning med kok Charlotte Nowak
- Fælles spisning og netværk
- Udlevering af hjemmeopgave
"Din livret - min livret"
Deltagere: Én forælder og barnet med CP
Indhold:
- Fælles aktiviteter – herunder madkunst
- Tilberedning af livret
- Præsentation af livret på fælles buffet
- Fælles spisning og netværk
- Udlevering af ny hjemmeopgave
"Gå modigt til maden"
Deltagere: Én forælder
Indhold:
- Fælles aktivitet omhandlende madmodighed
- Fælles madlavning med kok Charlotte Nowak
- Spisning og opfølgning på hjemmeopgaver
- Udlevering af ny hjemmeopgave
"Hvad kan mad ellers bruges til?"
Deltagere: Én forælder og barnet med CP
Indhold:
- Fælles aktivitet - Stjernefrugtløb
- Fælles madlavning af udvalgte retter
- Spisning og opfølgning på hjemmeopgaver
- Udlevering af ny hjemmeopgave
"Hvad fylder hos jer?"
Deltagere: Én forælder
Indhold:
- Fælles snak – hvad fylder hos jer?
- Fælles madlavning ud fra ”Mad til eftertanke”
- Spisning og opfølgning på hjemmeopgaver
- Udlevering af ny hjemmeopgave
"Gallamiddag"
Deltagere: Én forælder og barnet med CP
Indhold:
- Fælles aktivitet – skalér maden i køleskabet
- Lav mad til gallamiddag med kok Charlotte Nowak
- Gallamiddag og opfølgning på hjemmeopgaver
- Udlevering af diplom
Varighed
Kursusforløbet består af 6 kursusgange fordelt henover 5 måneder. Det vil veksle imellem aktiviteter med mad som omdrejningspunkt, madlavning, vidensoplæg og netværk både børn og voksne imellem.
Imellem de forskellige kursusgange vil der være formuleret små hjemmeopgaver til alle familierne.
Andet
Der er plads til 8 familier på holdet, og der skal være tilmeldt min. 6 familier, for at holdet bliver oprettet.
Pris - deltager
1.000,- Kr.
Tilmeld ›