Baby 6 Måneder

Opsporing via biomarkører

Projektets formål er at identificere biomarkører, der kan bruges til at opspore spædbørn med mulig cerebral parese allerede i 3-4 måneders alderen med henblik på igangsætning af tidlig intervention (se CONTRACT og ACTIVE).

Fremgangsmåde

Projektet foregår i samarbejde med neonatalafdelingen på Rigshospitalet (RH) og er ved at blive udvidet til også at omfatte andre neonatalafdelinger i DK. Der tages blodprøver, udføres MR-scanning og videooptagelse med henblik på identifikation af bevægelsesabnormaliteter. Hjernens og musklernes aktivitet vil blive målt ved hjælp af EEG og EMG. Muskelvækst vil blive fulgt ved hjælp af ultralydsundersøgelser.

Børnene følges i op til 4 år med målinger hver 6. måned. Der er foreløbig 37 børn rekrutteret fra RH samt 35 typisk udviklede børn i projektet.

Vil du vide mere om projektet?

Kontakt projektleder Maria Willerslev-Olsen på mwo@elsassfonden.dk

 

Læs også...

Panum 5 (1)

Forskning og udvikling

Elsass Fondens forskning er forankret i diagnosen cerebral parese. Den danner fundament for alle vores indsatser. Og vi har mange forskellige projekter i gang.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›